Apes novada dzērienu ražotājs gūst pieredzi Francijā

Sadarbībā ar Lejasreinas departamentu Francijā četriem ražotājiem - "Valmiermuižas alus", "Very Berry", "Valmiera Organize", un "Smiltenes sidra darītava", bija iespēja iepazīties ar sulu un sidra ražošanas tehnoloģijām un metodēm, iepazīt Francijas pieredzi dažāda izmēra uzņēmumos un smelties idejas jaunu produktu attīstībai.
23.oktobrī "Valmiermuižas alus" darītavā norisinājās Vidzemes augstvērtīgas un veselīgas pārtikas klastera dalībnieku sanāksme, kuras laikā projekta dalībnieki iepazīstināja pārējos klastera dalībniekus ar interesantākajām prakses atziņām.
"Very Berry" mārketinga vadītāja Ilze Sauškina, izcēla Elzasas lauksaimniecības kameras sniegto palīdzību vietējo ražotāju popularizēšanā un gardēžu tūrisma veicināšanā. Lauksaimniecības kamera ir izveidojusi vienotu vietējo ražotāju, tīklu, ko aktīvi popularizē, aicinot cilvēkus viesoties vietējo produktu ražotnēs, doties ekskursijā un degustēt produktus.
Pārējie klastera dalībnieki iesaistījās diskusijā gan par Francijas pieredzi pašvaldību atbalstā vietējiem ražotājiem, gan arī par ciešo sadarbību starp dažādiem uzņēmējiem, kas rosināja klastera dalībniekus pārņemt Francijas pieredzi un meklēt iespējas savstarpējai sadarbībai.
Novembrī plānota Vidzemes augstvērtīgas un veselīgas pārtikas klastera dzērienu ražotāju darba grupa, kurā dzērienu ražotāji, prakses dalībnieki un nozares pētnieki detalizētāk pārrunās Francijas pieredzi, izmantotās tehnoloģijas un tirgu.