Banner 980x90

"Rimi" sāk tirgot pašmāju pirmo rabarberu ražu

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Jau šīs nedēļas nogalē "Rimi" veikalos būs nopērkami šogad pirmie Latvijā audzētie rabarberi. Raža šogad nogatavojusies teju par nedēļu ātrāk nekā pērn, pateicoties siltajiem laikapstākļiem.

Kā pilsētas informācijas portālu tīkls Pilseta24.lv uzzināja uzņēmumā, rabarberu piegādi "Rimi" veikalu tīkla nodrošina KS "Baltijas dārzeņi".

"Rimi" Gardēdis, šefpavārs Normunds Baranovskis norāda, ka rabarberi ir viens no sezonālajiem pašmāju produktiem, ko noteikti būtu vērts celt galdā gan svaigā, gan pagatavotā veidā. "Rabarberi ir ne vien vitamīniem bagāts sezonāls produkts, bet arī lielisks papildinājums ierastajā ēdienkartē, tādēļ ikvienam iesaku pagatavot mutē kūstošu saldo ēdienu no rabarberiem, piemēram, rabarberu tarti," norāda Normunds Baranovskis.

Pavisam vienkārša recepte rabarberu tarta pagatavošanai:
Rabarberi – 4–5 gab.
Smilšu mīkla – 300 g
Saldais krējums – 120 ml
Olas – 2 gab.
Brūnais cukurs – 3 ēdamk.
Malts kanēlis – 1 tējk.

Pagatavošana: Izrullē smilšu mīklu un ieklāj to cepamajā formā. Lai mīklas malas neiekristu cepot, pa virsu mīklai ieklāj cepamo papīru un pieber formu pilnu ar kaltētiem zirņiem. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180°C un cep pamatni 20 minūtes. Izņem cepamo papīru. Viegli saputo olas ar cukuru, kanēli un pievieno krējumu. Lej krēmu izceptajā pamatnē. Noskalo rabarberu kātus, ja nepieciešams, nomizo. Griež garenās šķēlēs un liek pa virsu krēmam. Torti cep cepeškrāsnī 30–40 minūtes. Atdzesē un pasniedz draugiem un ģimenei.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)