Banner 980x90

Kandavas pilsētā siltumapgādes maksa samazinās, bet pagastos pieaug  

Tukums24.lv
Tukums24.lv

Apkures maksa jaunajā sezonā Kandavā samazināsies par 3,4%, bet pagastos augs par 13%, aģentūru LETA informēja SIA "Kandavas komunālie pakalpojumi" pārstāve Gunda Laumane. 

Viņa skaidroja, ka SIA "Kandavas komunālie pakalpojumi" pakalpojumu siltumapgādē sniedz kopš pagājušās sezonas, kuru sākot, tarifu pieņēma tādu pašu kā iepriekšējam komersantam - SIA "Kandavas namsaimnieks", kuram patlaban ir spēkā maksātnespējas process.

Pēc pavadītās pirmās apkures sezonas aplēsts, ka maksa par apkuri pilsētā samazināsies par 3,4%, kas ir vidējais apjoms četrām katlumājām, no kurām vienā maksa paliek nemainīga, bet pagastos maksa augšot par 13%, kas ir vidējais pieaugums trim katlumājām, bet vienā paliek nemainīga.

Vasarā visi zināmie defekti esot novērsti, un pārsvarā uzņēmums gatavs sākt apkures sezonu, taču viena katlumāja ar 200 kilovatu jaudu pēc desmit dienām tikšot palaista darbībā, pēc kā gatavība būšot pilnā mērā, informēja uzņēmuma pārstāve.

Kā ziņots, šovasar pašvaldības kapitālsabiedrība SIA "Kandavas komunālie pakalpojumi" atcēla ar Kandavas siltumtrašu rekonstrukcijas projektu saistītos iepirkumus, jo Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) noraidīja projekta iesniegumu. LIAA šādu lēmumu pieņēmusi, jo, izvērtējot pašvaldības kapitālsabiedrības finansiālās iespējas, konstatēts, ka tās budžets nespēj uzņemties projektā paredzētās saistības.

Saistībā ar plānoto projektu atcelti arī divi iepirkumi - gan Kandavas pilsētas siltumtrašu rekonstrukcijas būvprojekta izstrādei, izbūvei un autoruzraudzībai, gan biomasas katlumājas Kandavā būvprojekta izstrādei, izbūvei un autoruzraudzībai.

Iepriekš pakalpojumu siltumapgādē pilsētā un Kandavas pagastos nodrošināja pašvaldības kapitālsabiedrība SIA "Kandavas namsaimnieks". Saskaņā ar arhīva informāciju 2014.gada jūlijā pasludināts tās maksātnespējas process, bet šā gada jūnijā tika precizēts parādnieka mantas pārdošanas plāns.

Valsts ieņēmumu dienests uzņēmumam dažādus ierobežojumus piemērojis jau kopš 2008.gada, un 2014.gada aprīlī tika piemērots aizliegums pamatkapitāla samazināšanai Komercreģistrā, aizliegums komercķīlas reģistrācijai, pārjaunošanai, grozīšanai Komercķīlu reģistrā.

LETA jau ziņoja, ka 2011.gadā Kandavas novada pašvaldība no amata atbrīvoja SIA "Kandavas namsaimnieks" valdes locekli Daini Rozenfeldu.

Kā paskaidroja pašvaldības pārstāve Dagnija Gudriķe, 2011.gada februārī auditorkompānija AS "BDO" veikusi finanšu auditu SIA "Kandavas namsaimnieks", kurā ir konstatēti būtiski finanšu pārkāpumi. Auditā secināts, pašvaldības kapitālsabiedrībai ir radīti liela apmēra zaudējumi, grāmatvedība nav kārtota atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajam, ir konstatēti skaidras naudas aprites pārkāpumi.

"SIA "Kandavas namsaimnieks" valdes loceklis Rozenfelds gan iepriekšējās komiteju, gan domes sēdēs, kad tika skatīti jautājumi par uzņēmuma darbību, vienmēr apgalvojis, ka uzņēmumā viss ir kārtībā," stāstīja Gudriķe.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)