Banner 980x90

Jūrmalā atvērts mūsdienu Latvijas virtuves restorāns

Kūrortpilsētā Jūrmalā, pašā Lielupes krastā, atklāts mūsdienu Latvijas virtuves restorāns "Laivas", kas piedāvā vietējos produktus un Baltijas reģiona tradicionālās receptes modernā izpildījumā, pilsētas informācijas portālam Jurmala24.lv ziņo restorāna pārstāvji. Restorāna īpašais piedāvājums ir kūpinājumi, kas gatavoti, balstoties uz tradīcijām un gadiem krāto pieredzi.

"Latvijas virtuve izsenis saistās dabīgiem produktiem no mūsu pašu zemes, arī ar zvejniecības tradīcijām. "Laivas" ir restorāns, kas pasniedz šos izcilos Latvijas gardumus estētiskā un modernā veidā. Mūsu ēdienkarti novērtēs vietējo produktu cienītāji, kas ir pārliecināti, ka vislabākais audzis un vākts pašu zemē, zvejots mūsu ezeros, upēs un jūrā, un kam, vienlīdz svarīga gan kvalitāte, gan arī atmosfēra maltītes baudīšanai," saka restorāna "Laivas" šefpavārs Jānis Eislers.

Restorāna ēdienkartē īpaši izceļami ir kūpinājumi. "Kūpināšanas procesā izmantojam tikai alkšņa malku un nelietojam mākslīgas piedevas. Dažkārt pieliekam klāt kādu upeņu zariņu. Toties izmantojam senču mantojumu un pieredzi, kā kūpinājumus pagatavot vēl gardākus. Pats esmu apbraukājis Latgales āres, runājis ar vecākā gadagājuma ļaudīm un smēlies pieredzi, lai kūpinājums izdotos ar īpašu smeķi," stāsta jomas eksperts.

"Ēdienkartē atrodami ne tikai kūpinājumi, restorānā var nobaudīt arī tādus vietējos gardumus kā Carnikavas nēģi sinepju mērcē, Latvijas upju un ezeru zivju strūdele, mazsālīta Baltijas siļķe ar paipalu olām, grūbas biezputra ar teļa astēm, ezera zutis no Rāznas ezera un senlatviešu gaumē cepta siļķe papīrā. Tie ir ēdieni, par ko, iespējams, kāds ir dzirdējis no saviem vecākiem vai vecvecākiem, jo atsevišķu ēdienu pamatā esam smēlušies arī senču zināšanas, piemēram, izmantojot recepšu krātuvi "Praktiska pavāru grāmata", izdotu 1924.gadā. Tomēr ikviens no tiem tiek pasniegts mūsdienīgā veidā, tādējādi radot unikālu ēdienkarti," saka J. Eislers.

Restorāna idejas pirmsākumi un saknes meklējamas pirms vairākiem gadu desmitiem, kad Jūrmalas apmeklētājus, gardēžus un vienkārši izsalkušos Lielupes krastos pie dzelzceļa stacijas priecēja svaigi kūpinātas delikateses. Turpinot Latvijas tradīcijas, radās ideja atjaunot restorānu "Laivas" mūsdienu versijā.

"Darbs pie restorāna interjera izveides bija izaicinošs un interesants, jo koncepts paredzēja latvisku restorānu ar vietējās tonalitātes materiāliem un rakstiem, taču tajā pašā laikā bija vēlme papildināt latvisko atturību un piedot tam nedaudz greznības gaisotni. Lai radītu nepieciešamo atmosfēru, braucām pat uz Parīzes izstādi, lai sameklētu atbilstošas interjera lietas, piemēram, lampas, galdus, spoguļus, krēslus," stāsta Lienīte Strazda, interjera dizainere, restorāna interjera autore. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)