Banner 980x90

Alūksnē notiks deju ansambļa "Daiļrade" 25 gadu jubilejas koncerts

Sestdien, 19.martā, plkst.19.00 Alūksnes Kultūras centra Lielajā zālē notiks deju ansambļa "Daiļrade" 25 gadu jubilejas koncerts "Cieši, cieši", aģentūru LETA informēja Alūksnes Kultūras centra mārketinga un sabiedrisko attiecību speciālists Gints Skulte.

Koncertprogramma sagatavota divās daļās - koncerta pirmajā daļā tiks izdejotas gan ansambļa "Zelta fonda" dejas, gan vairākas, īpaši "Daiļradei" radītas jaunrades dejas, kuras jau ir guvušas plašu atzinību lokāla mēroga un starptautiska līmeņa koncertos, piemēram, Pasaules koru olimpiādes atklāšanas pasākumā un Latvijas deju jaunrades konkursos, vairums to ir iekļautas kopdejošanas repertuārā un arī Vispārējos latviešu Dziesmu un deju svētkos.

Koncerta otrajā daļā būs vērojams jauns, īpaši "Daiļrades" jubilejai radīts deju uzvedums, kura veidošanā piedalījušies dejas nozarē atzīti profesionāļi - režisors Jānis Znotiņš, dramaturģe Rasa Bugavičute, muzikālā apvienība "Raxtu raxti", horeogrāfs Agris Daņiļevičs un Vispārējo latviešu Dziesmu un deju svētku virsvadītāja un ansambļa mākslinieciskā vadītāja Iveta Pētersone-Lazdāne. Deju uzveduma pamatā dominēs deju ansambļa tagadējo un bijušo dejotāju paustās dzīves vērtības, ar kurām tiem saistās deju kustība un mūsu Latvijas zeme. Visiem māksliniekiem darbojoties kopā uz skatuves, tiks meklētas atbildes uz pasaulē tik būtisko jautājumu - kas ir latviešu, šīs mazās tautas, dejotāju dzinējspēks.

Deju ansamblis "Daiļrade" ir viens no spēcīgākajiem deju kolektīviem valstī un nesen tas veiksmīgi piedalījās "Lietuvas TV3" rīkotajā tautas deju šovā "Kadagys" (latviski – "Kadiķis"), iekļūstot šova finālā.

Koncerta biļetes iespējams iegādāties Alūksnes Kultūras centra kasē.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)