Banner 980x90

13 jautājumi Radio Valmiera programmu direktoram Andrim Jurgam

Šoreiz uz Pilseta24.lv jautājumiem atbild Andris Jurga, cilvēks, kura balsi var dzirdēt klausoties radio vai skatoties televīzijas reklāmas. Andris ir Radio Valmiera programmu direktors un audio reklāmu studijas "80 ART" līdzīpašnieks.

1. Nosauciet, Jūsuprāt, trīs pēdējā laika svarīgākos notikumus mediju jomā?

Pēdējā laikā visi runā par LNT un TV3 apvienošanu. Patiesībā, man pat svarīgāks šķiet temats par LTV un LR apvienošanu, bet tā kā komercija pārvalda pasauli, tad vairāk uztraukumu jūtu tieši no TV3 vai precīzāk LNT skatītājiem. Tātad, otrais svarīgais notikums būtu LTV un LR apvienošana. Kā trešo punktu minēšu, skanēs mazliet egocentriski, bet tomēr svarīgs notikums Latvijas mediju dzīvē – no mazā pilsētas radio izaug reģionāla tīkla radio – tas šoreiz par Radio Valmiera paplašināšanos. Ne jau katru dienu pilsētas radio sāk raidīt kaimiņu pilsētās un vēl tiek pie apraides galvaspilsētā.

2. Kā vērtējat ideju par jauna sabiedriskā medija veidošanu Latvijā (Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio apvienošanu)?
Šādam solim jau sen bija jānotiek. Tas nostiprinās sabiedriskā medija pozīcijas tieši ziņu dienesta jautājumā. Man tikai interesē, uz kura bāzes tiks veidots jaunais medijs – uz LTV vai LR? Dzirdēts, ka LR esot daudz strukturētāks uzņēmums. Vai tā ir, man grūti spriest. Bet prieks, ka šāds process notiek.

3. Kā vērtējat "Radio Valmiera" izaugsmi un attīstību pēdējo gadu laikā?
Kā agrāk kādā raidījuma sauklī teica Roberto Meloni: "Sapņi pielidās!" :) Kaut kā tā arī vērtēju to, kas ar mums pēdējā laikā noticis. Auditorija aug, klausītāji paliek aizvien apmierinātāki, paši esam izveidojuši ļoti labu komandu, lai konkurētu arī ar galvaspilsētā bāzētām radiostacijām.

4. Ko, Jūsuprāt, būtu nepieciešams uzlabot Latvijā?
Ceļus. Autoceļus. Kopš esmu kļuvis par šoferi, tracina bedres (arī tiešajā nozīmē – iztracina auto pa bedrēm kā Amerikāņu kalniņos). Bet, ja runājam par globālām lietām, kaut kā sāp jauno māmiņu algas un pabalsti. Domāju, būtu laiks sakārtot šo jautājumu, tad arī no manis sagaidīsiet kādu atvasīti :).

5. Ko Jūs domājat par latviešu aizceļošanu uz ārzemēm?
Es nekad neesmu uzskatījis, ka Latvijā nevarētu atrast darbu. Es strādāju no 16 gadu vecuma un, lai kādi laiki bija, vienmēr bija darba piedāvājumi. Viss jau ir atkarīgs no tā, cik ļoti tu pats vēlies sevi kaut kur ielikt vai atdoties. Zinu, ka lauksaimnieki nevar atrast palīgus, kas varētu palīdzēt saimniecībā – lūk, vēl viena opcija, kur strādāt. Bet, ja liekas, ka vienīgā iespēja ir sevi realizēt ārpus Latvijas – bet lūdzu! Ko gan mēs tur varam traucēt. Ir jau arī pozitīvi piemēri. Ir dažādas profesijas darbi, ko nemaz Latvijā nevar realizēt, tāpēc jādodas gandrīz piespiedu kārtā ārpus Latvijas, jo šeit ar iegūtajām zināšanām nevar atrast darbu. Ko gan es varu kritizēt šajā jautājumā – arī man ir ģimenes loceklis, kas atrodas peļņā ārpus Latvijas. Ja jau patīk – kāpēc gan ne?

6. Kādi Jums ir lielākie izaicinājumi tuvākajā laikā?
Pabeigt augstskolu. Tas ir liels izaicinājums :).

7. Kāds ir Jūsu mīļākais ēdiens un dzēriens?
Esmu ļoti vienkāršs un man gandrīz vienmēr ir vienalga, ko es ēdu. Galvenais, lai paēdu. Man vispār garšo lazanja. Bet ļoti cienu arī tipisko latviešu ēdienu – vistas fileja ar vārītiem kartupeļiem. Par dzērieniem – man garšo ūdens. Ikdienā izdzeru ļoti daudz. Nezinu, ūdens vispār var garšot vai negaršot? Katrā ziņā, tas ir mans iecienītākais un biežāk patērētais šķidrums ikdienā.

8. Kāda ir Jūsu labākā un sliktākā īpašība?

Paprasi kādam manam draugam. Pašam par sevi ļoti grūti spriest. Man šķiet, ka esmu puslīdz pozitīvs cilvēks un īpašu uz āru neiznesu negācijas. Man patīk motivēt cilvēkus, stāstot visādus veiksmes stāstus. Bet tā laikam nav īpašība. Cilvēks – tā ir īpašība? Tad es esmu cilvēks. Ļoti vienkāršs un elementārs cilvēks.
Sliktā īpašība – ļoti grūti pievarēt slinkumu, ja jādara kāda lieta, kas pašam nesagādā prieku.

9. Nosauciet vietu, kur Jūs varat relaksēties un atjaunot spēkus!
Liepāja. Jūra. Arī Fonteins. Tur jūtos kā kūrortā.

10. Kāds ir bijis Jūsu grūtākais izaicinājums, ko izdevies pārvarēt?
Vispār jau esmu liepājnieks Valmierā. Laikam izaicinājums bija pamest visu iedzīvi jūras pilsētā un iedzīvoties Gaujas pilsētā :).

11. Kas ir labākais, ko cilvēce ir ieviesusi?
Radio viļņus. Paldies Teslam, Hercam un pārējiem viņu laika biedriem.

12. Ja Jūs būtu Dievs, ko Jūs mainītu pasaulē?
Diennaktī būtu 25 stundas.

13. Kāds ir Jūsu novēlējums Latvijai?
Lai veicas pasaules čempionātā hokejā! :)

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)