Banner 980x90

Portāls: skolu slēgšana varētu draudēt arī Alūksnes un Apes novados

Izglītības un zinātnes ministrijā prāto slēgt vidusskolas klases skolās, kur ir pārāk mazs audzēkņu skaits. Šim bēdīgajam liktenim, pēc pašreizējiem aprēķiniem, varētu būt pakļautas teju 100 skolas, tostarp arī Alūksnes un Apes novados, vēsta portāls Kasjauns.lv.

Slēgšanai varētu būt pakļautas arī Dāvja Ozoliņa Apes vidusskola, Liepnas vidusskola (Alūksne), Ojāra Vācieša Gaujienas vidusskola

Portāls ziņo, ka šobrīd 30% vidusskolu skolēnu skaits 12.klasēs nepārsniedz 20, bet 10% tas nepārsniedz pat 10 skolēnus. Lai ekonomētu līdzekļus, Izglītības un zinātnes ministrija rosinājusi diskusiju, lai noteiktu minimālo skolēnu skaitu 10.klasēs. Proti, 10. klase novados un lielajās pilsētās varētu tikt atvērta un finansēta, ja skolēnu skaits attiecīgi būtu 15 un 18. Tādējādi daudzas vidusskolas varētu tikt slēgtas jau 2015./16.mācību gadā. Pagaidām gan ministrija vēl nenosauc, kuras skolas tas varētu skart, tomēr ministrija Kasjauns.lv piesūtīja to skolu sarakstu, kurās pēc ministrijas ieskata ir pārāk mazs skolēnu skaits.

Izglītības un zinātnes ministrijas Izglītības departamenta direktore Evija Papule teikusi, ka pagaidām nevar pateikt, cik un kuras skolas vajadzētu slēgt. Par šo jautājumu nopietni jādomā pašvaldībām, kurām jāsaprot, ka, atverot 10. klases ar nepietiekamu skolēnu skaitu, pašai pašvaldībai arī būs jāpiedalās ar līdzfinansējumu pedagogu atalgojumam. Ministrija tam vairs līdzekļus nevarēs atvēlēt, ziņo Kasjauns.lv.

Portāls arī atzīmē, ka ja strikti pieturas pie principa, ka jāslēdz tās vidusskolas laukos, kuru 10.klasē ir mazāk par 15 audzēkņiem, un pilsētās, kuru 10.klasē ir mazāk par 18 skolēniem, tad jau šodien būtu jāklapē ciet 98 vidusskolas. Tas it nebūt nenozīmē to, ka jau rīt tās slēgs. Tomēr pastāv iespēja, ka nākamajos gados šīm skolās varētu draudēt slēgšana. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)