Banner 980x90

Alūksnes novada dome no VARAM lūgs finansējumu piesārņojuma novēršanai Mālupes pagastā

Valmiera, 13.apr., LETA. Alūksnes novada domes šodienas ārkārtas sēdē nolēmusi lūgt finansējumu no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM), lai likvidētu mazuta noplūdes sekas Mālupes pagastā, aģentūra LETA noskaidroja Alūksnes novada pašvaldībā.

Darbu izmaksas lēstas 41 600 eiro apmērā, un no VARAM līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem plānots iegūt 70% no šīs summas.

Mālupes pagastā no kaltu mājas vecā pazemes rezervuāra noplūdis mazuts, kas tur kādreiz izmantots kā kurināmais. Tā noplūde no vecā rezervuāra notikusi nelielā apjomā pa drenāžas izvadu. Mālupes pagasta pārvalde pēc noplūdes konstatēšanas nekavējoties veikusi nepieciešamos priekšdarbus, lai lokalizētu kopā ar ūdeni izplūdušo mazutu, izrokot nelielu bedri un norobežojot tās malas ar absorbējošām bonām.

Pārbaudi avārijas vietā ir veicis arī Valsts vides dienests, kas upē mazuta klātbūtni nav konstatējis un secinājis, ka tālāka mazuta noplūde no lokalizācijas vietas nenotiek.

Precīzs noplūdušās un rezervuāros esošās vielas daudzums nav zināms, taču vizuāli redzamais noplūdušā mazuta apjoms ir neliels. Notikuma vietā ir uzsākti darbi, lai savāktu un utilizētu noplūdušo mazutu un augsni teritorijā, kur tas noplūdis, izsūknētu un izskalotu veco rezervuāru, kā arī veiktu grunts analīzes.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)