Banner 980x90

Zvārtavas pilī apsklatāma gleznotājas Dzidras Baumas personālizstāde

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Līdz 10.augustam Latvijas Mākslinieku savienības muzeja radošajā filiālē Zvārtavas pilī apskatāma gleznotājas Dzidras Baumas personālizstāde, pilsētas informācijas portāls Aluksne24.lv uzzināja Apes novada pašvaldībā.

Dzidra Bauma (1930) – gleznotāja ar savdabīgu, individuālu rokrakstu un savu personīgu attieksmi pret norisēm mākslā.

Bauma mākslas izglītību sākusi apgūt pie Jāņa Skuča Rīgas Pionieru pils mākslas studijā, tad vienu  [Ojārs Vācietis] gadu mācījusies Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolā un vēlāk Latvijas Mākslas akadēmijā kā brīvklausītāja, bet ar diplomdarbu "Latvijas padomju mākslinieku savienības vēsture (1940-1958)" beigusi LU Vēstures un filozofijas fakultāti (1966). Latvijas Mākslinieku savienības biedre viņa ir kopš 1970.gada, kur aktīvi darbojusies gan valdē, gan revīzijas komisijā, gan arodkomitejā, gan bērnu estētiskās audzināšanas komitejā.

Māksliniece aktīvi piedalījusies izstādēs un eksponējusi gleznas akrila tehnikā. It īpaši jāakcentē viņas meistarība akvareļa tehnikas pārzināšanā, kuru viņa ir attīstījusi, un uzstādot arvien jaunus, gleznieciski pārdomātus uzdevumus, sasniegusi savu māksliniecisko izteiksmi.

Latvijas Mākslinieku savienības muzeja radošajā filiālē Zvārtavas pilī Dzidras Baumas personālizstādē ir eksponēti darbi, kuros jebkura tēma tiek risināta jutekliski un patiesi ar ekspresīvu mākslas valodu, kur emocionālais otas triepiens "ievibrē" jebkuru gleznas sižetu.

Izstāde apskatāma Latvijas Mākslinieku savienības muzeja radošajā filiālē Zvārtavas pilī (Gaujienas pagasts, Apes novads) no 24.jūlija līdz 10.augustam. Iepriekš piesakoties tel. 29138952, tel. 29454543.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)