Banner 980x90

Slēgs Jaunlaicenes sākumskolu un Liepnas internātpamatskolu

Valmiera, 22.febr., LETA. Tiks likvidētas Jaunlaicenes sākumskola un Liepnas internātpamatskola, šodien lēma Alūksnes novada domes deputāti.

Pērn Jaunlaicenes pamatskola tika reorganizēta par sākumskolu, tomēr skolēnu skaits sarucis, aģentūrai LETA paskaidroja Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciālists Druvis Mucenieks (ZZS).

Turpmāk bērni dosies uz Ziemeru pamatskolu, bet, ja vecāki vēlēsies, Jaunlaicenes sākumskolas ēkā atradīsies pirmsskolas grupiņa, kas administratīvā līmenī būs Ziemeru pamatskolas pakļautībā.

Savukārt Liepnas internātpamatskolas likvidēšana saistīta ar valdības lēmumu, ka internātskolu kā tādu vairs nebūs, skaidroja Mucenieks. Līdz ar to Liepnā būtu divas viena līmeņa skolas, ko pašvaldība nevar atļauties.

Pēc slēgšanas Liepnas internātpamatskolas internātu varēs izmantot tie Liepnas vidusskolas audzēkņi, kuriem tas ir nepieciešams, bet par pašu skolas ēku neesot skaidrības. Mucenieks pieļāva, ka to varētu izsolīt, taču ēka ir sliktā stāvoklī un prasa savas investīcijas.

Jau vēstīts, ka Saeimas pērn novembra nogalē pieņemtie grozījumi Izglītības likumā paredz, ka jaunu internātskolu dibināšana no 2018.gada 1.janvāra nebūs atļauta. Internātskolas, kas nodibinātas līdz minētajam datumam, būs tiesīgas turpināt savu darbību līdz 2019.gada 31.jūlijam.

Pašvaldības, kuru padotībā ir internātskolas, līdz 2018.gada 30.jūnijam būs jāpieņem lēmums, kas paredz internātskolu likvidācijas, reorganizācijas vai iekšējās reorganizācijas pabeigšanu līdz 2019.gada 31.jūlijam, paredzot izglītojamo tiesības turpināt izglītības ieguvi attiecīgās pašvaldības vispārējās izglītības iestādēs pēc internātskolas darbības izbeigšanas.

Nākamā gada budžetā viens no priekšlikumiem paredz 2,4 miljonu eiro piešķiršanu pašvaldību dibināto internātskolu uzturēšanas izdevumu daļēju izdevumu segšanai 2018.gadā. Saeima par šo priekšlikumu vēl lems.

Iepriekš arī ziņots, ka pētījuma "Optimālā vispārējās izglītības iestāžu tīkla modeļa izveide Latvijā" autori ieteikuši Liepnas vidusskolu uzreiz reorganizēt par sākumskolu, norādot uz nelielo audzēkņu skaitu pamatskolas posmā. Alūksnes novada pašvaldībai pētnieki rekomendējuši attīstīt vai nu vienu vidusskolu, vai ģimnāziju.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)