Banner 980x90

Septembrī Viktora Ķirpa Ates muzejā svinēs Pļaujas svētkus

Rīga, 28.aug., LETA. 14.septembrī Kalncempju pagasta Viktora Ķirpa Ates muzejā Ottesmuižā svinēs Pļaujas svētkus, aģentūru LETA informēja Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Sanita Pāsa.

Apmeklētāji varēs piedalīties Vidzemes lauku sētas rudens darbos, sadziedāt, sadancot un iegādāt ko noderīgu mājražotāju tirdziņā. Svētku moto šogad ir "Lobs ar lobu sasatyka".

Svētki sāksies plkst.11 ar koncertu, kurā piedalīsies Medņevas un Briežuciema etnogrāfiskie ansambļi, Saunas pagasta folkloras kopa "Naktineicas" un Grundzāles vidējās paaudzes deju kopa "Rieda". No plkst.11 darbosies arī mājražotāju un amatnieku tirdziņš.

Plkst.12 sāksies tradicionālo lauku sētas darbu darīšana - katrā ēkā un pagalmā varēs vērot un pārbaudīt savas prasmes senajos darbos. Notiks linu apstrāde, labības kulšana ar spriguļiem un kuļmašīnu, kartupeļu rīvēšana, piena seperēšana, kāpostu skābēšana, veļas mazgāšana, puļķu maizes un "bada" pankūku cepšana, medus sviešana, zupas vārīšana un degustācija.

Kalšanas darbi norisināsies kopā ar amatnieku Laimoni Bāliņu, būs arī Ērika Kanaviņa seno amatu darbnīca. Tāpat būs iespēja piedalīties koka karošu grebšanā kopā ar Laimoni Lapsu, ādas apstrādē un zirglietu darināšanā kopā ar pārstāvjiem no zemnieku saimniecības "Apkalnmājas". Savukārt kopā ar zemnieku saimniecību "Obelisk Farm" varēs izgatavot kaņepju papīru.

Savukārt plkst.13 Ates sētas umurkumurā paši izturīgākie sacentīsies veiklībā, rāpjoties pa baļķi, lai iegūtu staba galā uzkarinātas vērtīgas balvas.

Pļaujas svētkos piedalīsies un visus priecēs arī vairākas tautas lietišķās mākslas studijas - "Kalme", "Dubna" un "Sagša", kā arī tautas muzikanti "Ziemeļmala".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)