Banner 980x90

Pašvaldība aicina Alūksnes iedzīvotājus izteikt viedokli par akmens skulptūrām muižas parkā

Rīga, 14.aug., LETA. Ceturtdien, 22.augustā, plkst.17 Alūksnes Kultūras centra mazajā zālē iedzīvotāji aicināti izteikt viedokli par akmens skulptūrām un to iederību Alūksnes muižas parkā, kā arī pārvietošanu, aģentūru LETA informēja Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Sanita Pāsa.

Tikšanās laikā Alūksnes novada pašvaldības ainavu arhitekte Madara Sildega-Mieriņa pastāstīs, kāpēc ir nepieciešams pārvietot skulptūras, iepazīstinās klausītājus ar savu redzējumu un to, kur skulptūras labāk iederētos.

Savukārt iedzīvotāji būs aicināti izteikt savu viedokli un ierosinājumus, kas saistīti ar akmens skulptūru pārvietošanu, sacīja Pāsa.

2001.gadā III akmens tēlniecības simpozija "Gadsimtu sasaukšanās" laikā tika izveidotas un Alūksnes muižas parka teritorijā izvietotas sešas akmens skulptūras - Andra Vārpas "Diānas dzimšana", Igora Dobičina "E-ola", Andra Vārpas "Čiekurs", Vilņa Titāna "Kolumba ola" un Jura Švalbes "Kalna ezers", savukārt parka malā pie Ojāra Vācieša un Skolas ielas krustojuma Sanda Kondrāta skulptūra "Ziemeļvējš".

Muižas parkā pašlaik ir atjaunota lielākā daļa vēsturisko mazo arhitektūras formu un ir pieņemts lēmums visas skulptūras, izņemot skulptūru "Ziemeļvējš", pārvietot, stāstīja Pāsa.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)