Banner 980x90

Notiks ikgadējais tautas slēpojums "Alūksne"

Daugavpils, 7.febr., LETA. Setdien, 10.februārī, Alūksnē, ziemas sporta centrā "Mežinieki" norisināsies ikgadējais tautas slēpojums "Alūksne", aģentūru LETA informēja sabiedrisko attiecību speciālists Ritvars Podziņš.

Slēpojumā tā dalībnieki sacentīsies dažādās vecuma grupās un meistarības pakāpēs. Distanču garumi būs trīs, seši, 12 un 18 kilometri, savukārt mazajiem slēpotājiem notiks atsevišķas sacensības.

Tautas slēpojums "Alūksne" ir Moller’s slēpošanas seriāla "Latvijas ziema" 2.posms. Tas sāksies plkst.11.45.

Biatlonistiem Andrejam Rastorgujevam un Oskaram Muižniekam ziemas sporta centrs "Mežinieki" ir māju treniņu trase. Olimpieši šo trasi raksturo kā dinamisku, salīdzinoši vieglu priekš augstas klases sportistiem un tajā pašā laikā ideāli piemērotu tautas slēpojumam. Slēpošanas trase virzās pa gleznainu apvidu ar daudziem lēzeniem kāpumiem un skaistiem nobraucieniem. Trase Mežiniekos vienmēr bijusi kvalitatīva, kas saudzē slēpes un ļauj izbaudīt slēpošanas skaistumu.

Diemžēl paši Rastorgujevs un Muižnieks šoreiz nevarēs piedalīties šajā slēpojumā, jo būs jau ceļā uz Olimpiskajām spēlēm.

"Mežinieku" trasē slēpošana notiek pa pilnībā dabīgu sniega trasi, tādēļ slēpošanas cienītājiem, kuri viesosies no citiem novadiem, kur sniega nav tik bieza, dalība Tautas slēpojumā "Alūksne" varētu kļūt par īsti sportisku baudu, prognozē Alūksnes novada pašvaldības sporta darba organizators Vilnis Veļķeris.

Dienu pirms un dienu pēc slēpojuma - 9.februārī un 11.februārī Alūksnē notiks arī Latvijas čempionāts biatlonā junioriem un jauniešiem. Piektdien masu startu sākums paredzēts no plkst.12.15, bet sprinta disciplīna svētdien sāksies plkst.11.15.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)