Banner 980x90

Mēbeļu ražošanas nozares līdera pozīciju pērn Latvijā saglabāja "Avoti SWF"

Mēbeļu ražošanas nozares līdera pozīciju pēc apgrozījuma apmēra pērn Latvijā saglabāja SIA "Avoti SWF", liecina "Firmas.lv" un aģentūras LETA veidotā jaunākā "Latvijas biznesa gada pārskata" dati.

Rīga, 3.dec., LETA. Mēbeļu ražošanas nozares līdera pozīciju pēc apgrozījuma apmēra pērn Latvijā saglabāja SIA "Avoti SWF", liecina "Firmas.lv" un aģentūras LETA veidotā jaunākā "Latvijas biznesa gada pārskata" dati. "Avoti SWF" apgrozījums 2018.gadā pieauga par 24% salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu un sasniedza 45,383 miljonus eiro. Otrajā vietā, tāpat kā gadu iepriekš, ierindojusies SIA "Kvist", kuras apgrozījums pagājušajā gadā bija 37,603 miljoni eiro, kas ir par 29,2% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt trešo vietu saglabāja SIA "Daiļrade koks", kuras apgrozījums pagājušajā gadā bija 22,013 miljoni eiro, kas ir par 1,1% vairāk nekā gadu iepriekš. Pērn no piektās uz ceturto vietu pakāpusies SIA "ITAB Production Latvia", kuras apgrozījums pagājušajā gadā bija 12,993 miljoni eiro, kas ir par 5,8% vairāk. Savukārt no ceturtās vietas uz piekto noslīdējusi SIA "Attēls R", kuras apgrozījums 2018.gadā bija 12,109 miljoni eiro, kas ir par 1,9% mazāk nekā 2017.gadā. Tāpat kā gadu iepriekš sestajā vietā ierindota SIA "AM Furnitūra" - kompānijas apgrozījums pagājušajā gadā bija 10,189 miljoni eiro, kas ir par 5,5% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt SIA "Ekju", tāpat kā gadu iepriekš, ierindota septītajā vietā - šīs kompānijas apgrozījums pērn bija 10,05 miljoni eiro, kas ir par 14% vairāk nekā gadu iepriekš. Astoto vietu, tāpat kā gadu iepriekš, ieņēma AS "Elīza-K", kuras apgrozījums bija 8,777 miljoni eiro, kas ir par 14,7% vairāk, bet devīto vietu, tāpat kā gadu iepriekš, ieņēma SIA "Bolderāja serviss", kuras apgrozījums bija 7,617 miljoni eiro, kas ir pieaugums par 13,8% salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu. Starp pirmajiem desmit lielākajiem mēbeļu ražotājiem "Bolderāja serviss" pērn bija arī augstākā rentabilitāte - 8,7%. Savukārt desmitajā vietā pērn ierindojusies SIA "Dižozols plus" ar 6,683 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir pieaugums par 15,5%. Tikmēr iepriekšējā gada desmitās vietas ieguvēja -SIA "Tente" noslīdējusi uz 15.vietu. "Latvijas biznesa gada pārskata" kārtējā izlaidumā iekļautas veiksmīgāko uzņēmēju un nozaru ekspertu atziņas un prognozes, kā arī padziļināts biznesa vides apskats un detalizēti nozaru uzņēmumu saraksti. https://infogram.com/lielakie-mezsaimniecibas-uznemumi-2018-1h0r6rypej5w2ek?live

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)