Banner 980x90

Konkursā "Kultūras kanons manā skolas somā" uzvarējusi Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzija

Rīga, 29.janv., LETA. Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) konkursā "Kultūras kanons manā skolas somā" pirmo vietu ieguvusi Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzija, kas saņēma arī Kultūras ministrijas (KM) un Latvijas valsts simtgades biroja specbalvu, aģentūru LETA informēja LKA sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Lūse.

Specbalvas no Latvijas Nacionālās bibliotēkas, LNB un "Brain Games" ieguva Ogres tehnikums, specbalvu no Latvijas Nacionālā kultūras centra - Tilžas vidusskola, specbalvu no UNESCO - Privātā vidusskola Ādažu Brīvā Valdorfa skola, savukārt specbalvu no Valsts izglītības satura centra saņēma Brocēnu vidusskola.

Kā ziņots, aizvadītajā piektdienā LNB notika LKA ikgadējā konkursa "Kultūras kanons manā skolas somā" fināls, kurā sacentās 18 skolu komandas no visiem Latvijas reģioniem. Komandu uzdevums bija izstrādāt kultūras mantojuma vērtībās balstīta kultūras pasākuma koncepciju. Komandas izstrādāja saturu pasākumam, kurā paredzēts popularizēt skolēniem saistošu kultūras mantojuma elementu, izmantojot mūsdienīgas kultūras izpausmes un komunikācijas veidus.

Jaunieši iejutās pasākuma veidotāja lomā, izstrādājot to no idejas līdz tehniskajai norisei. Plānotais kultūras pasākums varēja būt izrāde, izstāde, filma, koncerts, plenērs, seminārs, starpdisciplinārs kultūras notikums vai kāds cits notikums. Komandu plānotā pasākuma koncepcijai bija jābūt reālai un īstenojamai, ietverot gan pasākuma māksliniecisko ideju un satura aprakstu, gan pasākuma producēšanas galvenos parametrus.

Latvijas Kultūras kanona konkursu organizē LKA sadarbībā ar Kultūras ministriju, Valsts izglītības satura centru, LNB, Latvijas Nacionālo kultūras centru un UNESCO Latvijas Nacionālo komisiju.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)