Banner 980x90

Jumta logi ienesīs gaismu un plašumu jūsu mājas mansardā

Dzīvojamās telpas, kas ierīkotas mājas mansardā, saistās ar romantiku, omulību un ir lielisks veids, kā paplašināt mājokļa platību, neveidojot tam piebūves. Mansards var būt jau iekļauts mājas projektā kā pilnvērtīga apdzīvojama zona, vai arī iespējams pārbūvēt bēniņus, ja konstrukcija un izmēri to atļauj. 

Viens no būtiskākajiem elementiem, ar kuriem asociējas mansards, ir jumta logi, jo tieši tie parasti liek noprast, ka šajā ēkā ir dzīvojamās telpas mansardā. Jumta logiem ir vairākas praktiskas funkcijas, kas ļoti svarīgas, lai mansards būtu dzīvošanai ērts un patīkams.

Jumta logi piešķir telpai plašumu
Mansarda telpas no citām atšķiras ar to, ka sienas ir zemākas un griestu daļa ir slīpa, padarot telpu vizuāli mazāku. Tāpēc logi ir būtisks elements, kas piešķir mansarda telpām papildu dimensiju, padarot to vizuāli plašāku un atvērtāku. Daudziem cilvēkiem arī var būt grūtības ikdienā ilgstoši uzturēties telpās, kur nav logu, it īpaši, ja cieš no klaustrofobiskām izjūtām. Jumta logus izmēra, izvietojuma un daudzuma ziņā var pielāgot mansarda zonas lielumam un plānotajai funkcionalitātei, radīt tādu vidi, kāda iemītniekiem būs ērta un kas atbildīs viņu gaumei. 

Jumta logi kā galvenais dabiskās gaismas avots
Dabīgajai gaismai ir ļoti būtiska loma ikvienā telpā. It īpaši tajās, kur ikdienā uzturas visvairāk – guļamistabā, darbistabā, viesistabā. Dienas gaisma padara telpu gaišāku, plašāku un uzlabo pašsajūtu, uzturoties telpā. Dienas gaismas daudzums arī ir cieši saistīts ar garastāvokli, pašsajūtu un darbaspējām. Pārāk mazs dienas gaismas daudzums var veicināt depresīvu stāvokļu attīstību. Mūsu platuma grādos, kur diezgan ilga ir gada tumšā un aukstā sezona, jāizmanto katra iespēja ielaist telpās vairāk dienas gaismas un siltuma. Tāpat svarīgs ir arī fakts, ka pa jumta logiem ieplūst divreiz vairāk gaismas nekā par tāda paša izmēra fasādes logiem.

Pilnvērtīga telpu vēdināšana
Jumta logi apgādā mansarda telpu ne tikai ar dabīgo gaismu, bet arī svaigu gaisu, kas ir viens no galvenajiem labas veselības un pašsajūtas faktoriem. Regulāra telpu vēdināšana ir nepieciešama visos gadalaikos un visās telpās, kur uzturamies. Mansardā visbiežāk ierīko guļamistabas, bērnistabas un darba kabinetus, tāpēc svaigs gaiss šajās telpās ir īpaši būtisks.

Iespēja baudīt unikālu ainavu
Ierīkojot mansardā jumta logus, nodrošināsiet iespēju jebkurā laikā vērot unikālu ainavu, kas atšķirsies no tās, kas redzama pa fasādes logiem. Jumta logi ir vērsti uz debesīm, kuras varēsiet vērot visos gadalaikos un laika apstākļos, izbaudot dabas daudzveidību un krāšņumu. Zvaigznes vasaras naktīs, mākoņi, negaisa debesis un citas unikālas ainavas kalpos gan par iedvesmas avotu, gan palīdzēs relaksēties. Ja vēlas, jumta logus var papildināt ar speciālām žalūzijām, lai vajadzības gadījumā tos "aizvērtu", piemēram, pa nakti vai negaisa laikā.

VELUX jumta logi – augsta kvalitāte un izsmalcināts dizains
VELUX jumta logi izceļas ar īpaši augstu kvalitāti un skandināviem raksturīgu lakonisku un elegantu dizainu. Dāņu uzņēmums VELUX ar jumta logu, iebūvēšanas piederumu un to aksesuāru ražošanu nodarbojas jau vairāk nekā 70 gadus, kas ļāvis kļūt par vienu no nozares līderiem, kuru kvalitātei uzticas. VELUX ir arī mājas automatizācijas līderis. Ar vienas pogas nospiešanu iespējams atvērt un aizvērt visus savas mājas VELUX jumta logus un uz tiem uzliktos aksesuārus. Tas padara jumta logu lietošanu īpaši ērtu un vienkāršu.

 

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)