Banner 980x90

Cietušās ēkas iedzīvotājiem Alūksnē piešķirs vienreizēju pabalstu līdz 370 eiro

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Sprādzienā cietušās ēkas iedzīvotājiem Alūksnē piešķirs vienreizēju pabalstu līdz 370 eiro.

Saskaņā ar saistošajiem noteikumiem par sociālo atbalstu ārkārtas situācijā personai vai ģimenei pienākas vienreizējs atbalsts līdz 370 eiro apmērā, aģentūru LETA informēja Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciālists Druvis Mucenieks.

Par turpmāko sociālo atbalstu nelaimē nonākušajiem tiks lemts, izvērtējot zaudējumu apjomu katrā dzīvoklī.

Torņa ielā cietušo dzīvokļu iedzīvotāji šobrīd devušies savās ikdienas gaitās - uz skolu vai darbu -, taču pašvaldība nodrošinās iespēju dzīvot Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas internātā vai SIA "Alūksnes nami" dienesta viesnīcā. Tur viņi varēs atrasties vismaz līdz ekspertīzes atzinumam.

"Galvenais, ko mēs šobrīd gaidām, ir tehniskās apsekošanas veikšana un slēdziens par to, vai ēkā ir droši atrasties. Sākumā gan nepieciešami policijas ekspertīzes rezultāti. Tā kā policija tur strādā, ēkā netiek neviens ielaists. Tiklīdz policija dos savu slēdzienu, mēs varēsim virzīties tālāk un pasūtīt tehnisko apsekošanu. To pasūtīs pašvaldība kopā ar tās kapitālsabiedrību SIA "Alūksnes nami", kas ir ēkas apsaimniekotājs," bilda Mucenieks.

Sabiedrisko attiecību speciālists atklāja, ka pats nav saticis cietušos iedzīvotājus, bet "kā var justies, ja ir jāpamet dzīvesvieta uz nezināmu laiku". Iedzīvotājiem visu laiku ir pieejams sociālā dienesta psihologs, un vairākiem cilvēkiem ir sniegta palīdzība.

Jau ziņots, ka 3.septembra vakarā kādā daudzdzīvokļu ēkā Alūksnē, Torņa ielā 15, notika propāna gāzes sprādziens, pēc kura no vienas mājas daļas tika evakuēti 15 dzīvokļu iemītnieki.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)