Banner 980x90

Augļu un ogu pārstrādātājs "Very Berry" pērn palielinājis apgrozījumu par vismaz 20%

Rīga, 7.febr., LETA. Augļu un ogu pārstrādātājs SIA "Very Berry" pērn par vismaz 20% audzējis apgrozījumu salīdzinājumā ar gadu iepriekš, aģentūrai LETA pastāstīja "Very Berry" valdes priekšsēdētāja Gundega Sauškina.

"2018.gadā, viennozīmīgi, mums ir bijis lielāks apgrozījums nekā 2017.gadā," sacīja Sauškina, piebilstot, ka pērn kompānijas apgrozījums audzis par vismaz piektdaļu. Precīzas aplēses gan būšot zināmas vēlāk.

Viņa piebilda, ka apgrozījuma pieaugumu sekmēja uzņēmuma komandas ieguldītais darbs. Aizvadītais gads uzņēmumam bija labs, jo izdevās izaudzēt labu aveņu ražu un salīdzinoši labu mazo melleņu ražu. Lai gan dzērveņu raža pērn padevusies mazāka, tās neienācās arī citiem audzētājiem, līdz ar to šīm ogām bija augstāka cena, kas pozitīvi iespaidoja apgrozījumu. Vienlaikus viņa piebilda, ka gala produktu cenas kompānija nepalielināja - tās aizvadītajā gadā saglabājās iepriekšējā līmenī.

Apgrozījuma pieaugumu pagājušajā gadā sekmēja arī tas, ka uzņēmums citiem komersantiem, it īpaši, uzņēmumiem no Igaunijas samērā daudz kā ārpakalpojumu nodrošināja ogu uzglabāšanas, sulu spiešanas un pildīšanas iespējas. "Very Berry" pērn bija arī lielāki realizācijas apmēri ārvalstīs, pateicoties veiksmīgajai darbībai Igaunijā, Beļģijā, Lietuvā un Vācijā, kur auguši ogu sulu realizācijas apmēri.

"Very Berry" valdes priekšsēdētāja teica, ka "Very Berry" izstrādes procesā ir jauns, uz eksportu orientēts produkts - dabas dzērieni, kuros ogu sulas apvienosies ar ārstniecisko augu vērtīgajām īpašībām. Dzērienu receptes jau ir izstrādātas un plānots, ka no marta tie pieejami tirdzniecībā vietējā tirgū.

Sauškina teica, ka uzņēmums šogad attīstībā provizoriski plāno ieguldīt apmēram 80 000 eiro, kas tiks novirzīti laistīšanas iekārtām un iepakojumam.

LETA jau ziņoja, ka "Very Berry" 2017.gadā strādāja ar 624 797 eiro apgrozījumu, kas ir par 14,7% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas zaudējumi bija 11 410 eiro, pretēji 16 795 eiro peļņai gadu iepriekš.

SIA "Very Berry" dibināta 1998.gadā, un tās pamatkapitāls ir 128 058 eiro. Uzņēmums pieder Gundegai Sauškinai (65%) un Sergejam Sauškinam (35%).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)