Banner 980x90

Alūksnes pašvaldība lems par sociālo palīdzību sprādzienā cietušās mājas iedzīvotājiem

Aculiecinieka foto
Aculiecinieka foto
Alūksnes novada pašvaldības izveidota darba grupa ar sociālā dienesta pārstāvjiem šorīt sanāks uz sēdi, lai lemtu par sociālās palīdzības piešķiršanu sestdienas vakarā sprādzienā cietušās daudzdzīvokļu mājas iedzīvotājiem, aģentūrai LETA pastāstīja Alūksnes novada domes izpilddirektore Janīna Čugunova.

Jau ziņots, ka 3.septembra vakarā kādā daudzdzīvokļu ēkā Alūksnē, Torņa ielā 15, notika propāna gāzes sprādziens, pēc kura no vienas mājas daļas tika evakuēti 15 dzīvokļu iemītnieki. 4.septembra vakarā viņi pa vienam uz īsu brīdi tika ielaisti savos dzīvokļos, lai varētu paņemt svarīgākās mantas, bet palikt tur iedzīvotājiem netika atļauts, jo ēka tiek uzskatīta par nedrošu.

Pašvaldība nodrošina izmitināšanu un ēdināšanu evakuētajiem cilvēkiem, kuriem tas nepieciešams. Naktī pēc sprādziena Alūksnes Valsts ģimnāzijas internātā tika izmitināti trīs cilvēki, bet naktī uz pirmdienu - pieci. Vēl pāris ģimenes ir uzņemtas sprādzienā cietušās ēkas apsaimniekotājam - pašvaldības SIA "Alūksnes nami" - piederošajā dienesta viesnīcā.

Lai atļautu iedzīvotājiem atgriezties savos dzīvokļos, nepieciešams eksperta slēdziens.

Valsts policija par 3.septembra vakarā notikušo sprādzienu sākusi kriminālprocesu. Vēl nav oficiāla slēdziena par sprādziena cēloni, taču ir izvirzīta versija, ka sprādziens noticis gāzes noplūdes dēļ.

Sprādzienā cietis viens cilvēks, kurš guvis apdegumus un nogādāts slimnīcā Rīgā.

Pēc sprādziena Torņa ielas mājai atslēgta gāzes piegāde, taču ūdens un elektrības padeve ir atjaunota. Ēkā kopumā ir 75 dzīvokļi.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)