Banner 980x90

Alūksnes novada vidusskola ir gatava valsts aizsardzības mācības pilotprojekta ieviešanai

Daugavpils, 29.maijs, LETA. Alūksnes novada vidusskola ir gatava valsts aizsardzības mācības pilotprojekta ieviešanai, aģentūrai LETA atzina mācību iestādes vadītāja Ilze Līviņa.

Līdzīga apmācības programma mācību iestādē ir tikusi īstenota arī līdz šim. Pilotprojekta gaitā šis darbs faktiski tiks turpināts ar nelielām atšķirībām, pieļāva Līviņa.

Kādas būs šīs atšķirības, mācību iestāde vadītāja spēšot pateikt pēc darba sanāksmes Aizsardzības ministrijā, kurā šis jautājums tikšot diskutēts.

Aizsardzības mācību Alūksnes novada vidusskola savulaik aizsāka, meklējot atšķirīgu piedāvājumu skolēnu piesaistei. Realizēt šo piedāvājumu ļāva tas, ka mācību iestādē ir laba bāze - Kājnieku skola. Tas stipri atvieglojis minētā priekšmeta pasniegšanu. Ir arī instruktori, spēcīga jaunsardze un Zemessardzes bataljons.

"Saistībā ar aizsardzības mācības ieviešanu neesam vīlušies. Skolai ir daudz absolventu, kas ir aizgājuši tālāk studēt un drīzumā jau būs pirmie virsnieki," stāstīja Līviņa.

Jau vēstīts, ka septembrī valsts aizsardzības mācības pilotprojektu sāks Skrundas, Kalnu, Tilžas, Alūksnes, Zemgales, Skaistkalnes, Jaunjelgavas, Kalnciema, Balvu profesionālā, Staiceles Sporta profesionālā, Daugavpils 16. un Rīgas 28. vidusskola.

Patlaban aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS) un Jaunsardzes un informācijas centra direktors pulkvežleitnants Aivis Mirbahs tiekas ar to divpadsmit vidusskolu vadību, kas nākamajā mācību gadā skolās kā pilotprojektu ieviesīs valsts aizsardzības mācību.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)