Banner 980x90

Alūksnes mērs cer, ka varēs atjaunot sprādzienā cietušās mājas daļu

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Pēc provizoriskās informācijas, varētu būt iespējams atjaunot Alūksnē gāzes sprādzienā cietušās mājas daļu, Latvijas Radio teica Alūksnes novada domes priekšsēdētājs Arturs Dukulis.

Viņš uzsvēra, ka to noteiks attiecīgā līmeņa speciālisti, kuri tiks pieaicināti, lai novērtētu ēkas tehnisko stāvokli un to, cik daudz tā cietusi gāzes sprādzienā.

Mērs informēja, ka pēc celtniecības un glābšanas dienestu ekspertu slēdziena, vakar ēkā katrā dzīvoklī tika ielaists pa iedzīvotājam, lai no turienes paņemtu pirmās nepieciešamības mantas - medikamentus, dokumentus, kā arī visu nepieciešamo, lai bērni šodien varētu iet uz skolu, bet pieaugušie uz darbu.

Sprādzienā cietušās mājas daļas iedzīvotāji, lielākoties, apmetušies pie radiem. Ir arī cilvēki, kas piedāvājuši izmitināt cietušos savos dzīvokļos. Daļa iedzīvotāju apmetušies SIA "Alūksnes nami" viesnīcā bet daži ģimnāzijas internātā.

Jau ziņots, ka 3.septembra vakarā kādā daudzdzīvokļu ēkā Alūksnē, Torņa ielā 15, notika propāna gāzes sprādziens, pēc kura no vienas mājas daļas tika evakuēti 15 dzīvokļu iemītnieki.

Valsts policija sākusi kriminālprocesu. Vēl nav oficiāla slēdziena par sprādziena cēloni, taču ir izvirzīta versija, ka sprādziens noticis gāzes noplūdes dēļ.

Sprādzienā cietis viens cilvēks, kurš guvis apdegumus un nogādāts slimnīcā Rīgā.

Pēc sprādziena Torņa ielas mājai atslēgta gāzes piegāde, taču ūdens un elektrības padeve ir atjaunota. Ēkā kopumā ir 75 dzīvokļi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)