Banner 980x90

Alūksnē taps Veselības veicināšanas pakalpojumu centrs

Rīga, 28.nov., LETA. Alūksnē iecerēts izveidot Veselības veicināšanas pakalpojumu centru, aģentūru LETA informēja Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Aploka.

Veselības veicināšanas pakalpojumu centra izveides projektu pašvaldība plāno īstenot ar Eiropas Savienības Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējumu.

Projekta mērķis ir Alūksnes novadā radīt jaunas darbavietas, piesaistīt privātās investīcijas un vienlaikus padarīt pieejamus veselību veicinošus un uzturošus pakalpojumus gan iedzīvotājiem, gan tūristiem.

Veselības veicināšanas pakalpojumu centra būvprojekta izstrādes izmaksas ir 116 160 eiro un šo summu pašvaldība aizņemsies Valsts kasē.

Būvprojektu izstrādās Veselības veicināšanas pakalpojumu centra ēkai un tās ekspluatēšanai nepieciešamo inženierbūvju un teritorijas labiekārtošanai. Pašvaldības izsludinātajam atklātajam iepirkuma konkursam par būvprojekta izstrādi un autoruzraudzību piedāvājumus bija iesnieguši trīs pretendenti. Vienu no piedāvājumiem pašvaldības iepirkumu komisija noraidīja, jo tas pārsniedza paredzēto līgumcenu. Par konkursa uzvarētāju atzīta SIA "K Idea", stāstīja Aploka.

Plānotais Veselības veicināšanas pakalpojumu centrs ietvers slēgtā peldbaseina zonu un ārtelpas rekreācijas zonu. Objektu paredzēts būvēt divās kārtās - pirmajā kārtā tiktu izbūvēts slēgtais peldbaseins, bet otrajā kārtā - ārtelpas rekreācijas zona.

Ēkas platība ir paredzēta aptuveni 4550 kvadrātmetri un tā ietvers baseinu ar četriem 25 metrus gariem celiņiem, 10x5 metrus lielu bērnu baseinu, rekreācijas zonu ar vairāku veidu hidromasāžas baseiniem un pirts telpām, fitnesa zāli, aerobikas zāli, ģērbtuves, dušas telpas, treneru un personāla telpas, medpunktu un virkni citu telpu, ko nosaka šāda rakstura būves tehnoloģiskie risinājumi.

Savukārt ārtelpas rekreācijas zona sastāvēs no āra baseina, hidromasāžas baseina un sauļošanās terases. Teritorijas labiekārtojumā paredzētas autostāvvietas, velonovietnes, soliņi, apstādījumi, teritorijas apgaismojums un videonovērošana.

Aploka akcentēja, lai Veselības veicināšanas pakalpojumu centra izveides projektu pašvaldība varētu īstenot, tai ir jāveic ne tikai savi ieguldījumi, bet jāspēj piesaistīt investoru, kas apņemas arī no savas puses veikt zināmu finanšu ieguldījumu un radīt jaunas darba vietas, attīstot savu biznesu apkārtējās, ar projektu saistītās teritorijās. Pēc Veselības veicināšanas pakalpojumu centra būvprojekta izstrādes pašvaldība plāno izsludināt izsoli, lai piesaistītu investoru jaunā centra apsaimniekošanai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)