Banner 980x90

Alūksnē sacensībās "Latvijas spēcīgākā pilsēta" piedalās visu vecumu dalībnieki

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Sestdien, 6.augustā pilsētas svētku laikā norisinājās sacensību "Latvijas spēcīgākā pilsēta" Alūksnes posms, kurā visu vecumu pilsētas atbalstītāji kopā pacēla 152 080 kg.

Kā pilsētas informācijas portālu Aluksne24.lv informē Projekta "Latvijas spēcīgākā pilsēta 2016" preses sekretāre Loreta Vītiņa, Latvijas spēcīgāko pilsētu topā Alūksne ir apsteigusi Valku, Ķegumu, Skrundu, Dagdu, Mazsalacu, Līvānus un Auci.

Neskatoties uz to, ka laika apstākļi nelutināja, savus spēkus svara stieņa spiešanā guļus uz reižu skaitu izmēģināja 134 alūksnieši – 25 dāmas, 27 jaunieši līdz 18 gadu vecumam un 82 vīri. Alūksnes posma sacensību dalībnieki pierādīja, ka pilnīgi visi var piedalīties un atbalstīt savu pilsētu sacensībās "Latvijas spēcīgākā pilsēta". Vecākajam sacensību dalībniekam bija 70 gadi un viņš 50 kg svaru stieni uzspieda 21 reizi, savukārt jaunākais sacensību dalībnieks bija vien četrus gadus vecs un ar tiesneša palīdzību 20 kg svaru stieni uzspieda 1 reizi. 

Tāpat kā citos posmos pēc sacensību noslēguma tika apbalvotas spēcīgākās dāmas, jaunieši un vīri. 20 kg svaru stieni uzspiežot 80 reizes, dāmu konkurencē ar lielu atrāvienu no pārējām dalībniecēm uzvarēja Marika Magaziņa. Ar 47 uzspiestajām reizēm 2.vietā ierindojās Iveta Bičkovska, bet 3.vietā palika Linda Briediņa, kura svaru stieni uzspieda 45 reizes.

Jauniešu līdz 18 gadu vecumam grupā 1.vietu izcīnīja Artūrs Rainiks, kurš 20 kg svaru stieni uzspieda 102 reizes. Aiz Artūra ar 80 uzspiestajām reizēm 2.vietā ierindojās Rihards Raudiņš, bet 3.vietā palika Reinis Dimiņš, kurs svaru stieni uzspieda 79 reizes.

Ja jauniešiem un dāmām bija jāpaceļ 20 kg svaru stienis, tad vīriem spēki bija jāpierāda 50 kg svaru stieņa spiešanā. Vīru konkurencē cīņa bija sīva un pirmās vietas šķīra vien pāris uzspiesto reižu. 1.vietu vīru konkurencē izcīnīja Deniss Haritestu, kurš 50 kg svaru stieni uzspieda 80 reizes. Tikai par divām reizēm atpaliekot no Denisa ar 83 uzspiestajām reizēm 2.vietā ierindojās Arvis Briediņš, bet 3.vietā palika Āris Korics, kurš svaru stieni uzspieda 80 reizes.

Patlaban Latvijas pilsētu konkurencē 1.vietu ar uzspiestajiem 255 440 kg ieņem Bauska, kurai seko Jēkabpils ar uzspiestajiem 207 790 kg, bet 3.vietu ir izcīnījusi Ogres pilsēta. Jau 12.augustā Valmiera un Ludza un 13.augustā Rīga un Daugavpils metīs izaicinājumu līdz šim uzstādītājiem pilsētu rezultātiem un individuālajiem rekordiem.

Projektu "Latvijas spēcīgākā pilsēta" atbalsta Latvijas Sporta federāciju pārvalde kā sabiedriski nozīmīgu tautas sporta projektu.
Plašāka informācija par sacensību noteikumiem un iepriekšējo posmu rezultātiem pieejama Latvijas Spēcīgākās pilsētas 2016 mājas lapā "www.specigakapilseta.lv". 

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)