Banner 980x90

Alūksnē atklās jaunu vides objektu

Rīga, 2.aug., LETA. Šodien Lielā Ezera ielā Alūksnē tiks atklāts jauns vides objekts, aģentūrai LETA pavēstīja Alūksnes novada pašvaldības pārstāve Evita Aploka.

No 3.augusta līdz 5.augustam Alūksnē norisināsies ikgadējie pilsētas svētki, un šī gada svētku vadmotīvs ir fakts, ka Alūksne ir augstākā Latvijas pilsēta. Tādēļ šodien plkst.19 skvērā Lielā Ezera ielā tiks atklāts jauns vides objekts "Alūksne - Latvijas virsotnē", skaidroja Aploka.

Savukārt piektdien, 3.augustā Pilssalas estrādē uzstāsies Intars Busulis un "Abonementa orķestris". Biļetes uz šo koncertu ir nopērkamas Alūksnes Kultūras centrā, kā arī "Biļešu paradīzes" kasēs visā Latvijā. Koncerta norises vietā varēs ierasties jau pirms tā sākuma - teritorija būs atvērta no plkst.19.30.

Piektdienas vakarā arī tiks atklāts Alūksnes evaņģēliski luteriskās baznīcas izgaismotais tornis, ko pēc atklāšanas koncerta varēs apmeklēt ikviens interesents. Pēc torņa atklāšanas notiks pirmā pilsētas svētku zaļumballe, kurā uzstāsies brāļi Auzāni ar grupu.

Sestdien rītā ap Jauno pili sāksies mājražotāju, amatnieku, mākslinieku tirdziņš. Arī šogad īpaši aicināti piedalīties Alūksnes novada uzņēmēji, turpinot pērn iesāktos svētkus "Radīts Alūksnē".

Dienas gaitā notiks novada bērnu kolektīvu un solistu koncerts "Manai pilsētai", Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas pūtēju orķestra un defilē koncerts, bērniem par prieku būs putu ballīte, skaidroja Aploka.

Savukārt sestdienas vakarā Pilssalas estrādē uzstāsies šova "X faktors" uzvarētājs Arturs Gruzdiņš, kā arī Dons.

Turpretim svētdien Alūksnē norisināsies kapusvētki. Vairākās vietās kapu teritorijā skanēs ragu mūzika. Pēc kapusvētkiem Tempļakalna pakājē norisināsies pilsētas svētku noslēguma koncerts "217 metri virs jūras", kurā uzstāsies grupa "Rumbas kvartets".

Svētku gaitā tiks noteikti arī vairāki satiksmes ierobežojumi. No 3.augusta plkst.18 līdz 4.augusta plkst.17 satiksmei slēgtas Pils iela posmā no Lielā Ezera ielas līdz Rijukalna ielai un Margaritas iela no Brūža ielas līdz Ojāra Vācieša ielai. Šajā pašā laika posmā satiksme ierobežota Skolas ielā virzienā no Brūža ielas uz Ojāra Vācieša ielu, slēdzot satiksmi no Skolas ielas stāvlaukuma līdz Ojāra Vācieša ielai (no stāvlaukuma nebūs iespējams uzbraukt uz Ojāra Vācieša ielas).

Savukārt no 4.augusta plkst.17 līdz 5.augusta plkst.5 satiksme slēgta Pilssalas ielā no Ojāra Vācieša ielas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)