Banner 980x90

Veclaicenes pagastā sacentīsies zemledus makšķernieki

Valmiera, 26.janv., LETA. 3.februārī no plkst.11 līdz 14 Alūksnes novada Veclaicenes pagastā notiks Latvijas-Igaunijas zemledus makšķerēšanas sacensības "Ilgāja zivtiņa", aģentūru LETA informēja Alūksnes novada pašvaldības pārstāve Evita Aploka.

Sacensību dalībnieki sacentīsies individuālā konkurencē, kur pirmo trīs vietu ieguvējus izraudzīsies pēc lielākā zivju kopsvara. Vērtējot katras valsts dalībnieku lomus, noskaidrosies, kuras valsts pārstāvji iegūs ceļojošo kausu, kas turpmāko gadu glabāsies kādā no pierobežas - Veclaicenes vai Varstu pagastu pārvaldēm. Kausu iegūs tās valsts makšķernieki, kuras sacensību dalībniekiem lomā būs lielākais vidējais zivju svars uz vienu dalībnieku.

Ceļš uz sacensību vietu būs apzīmēts ar norādēm, sākot no Kornetu ciema Veclaicenes pagastā. Dalībnieku reģistrācija ilgs no plkst.10 līdz 10.45, iepriekšējā reģistrācija no 28 janvāra pie organizatoru pārstāvjiem - Jāņa Dambja pa tālruņiem 64329018, 28381507 vai Igaunijas pārstāvja Pītera Lepa pa tālruni +372 5129059. Dalības maksa trīs eiro. Sacensību dalībniekiem vecumā no 16 līdz 65 gadiem, izņemot personas ar invaliditāti, jāuzrāda derīga makšķerēšanas karte.

Zemledus makšķerēšanas entuziasti aicināti uz pasākumu ierasties kopā ar līdzjutējiem, jo bērniem un arī citiem pieaugušajiem, kuri nepiedalīsies sacensībās, būs iespēja iesaistīties niedru skulptūru veidošanā un citās aktivitātēs. Tā kā pasākums notiek uz ezera, kas piederīgs abām valstīm, visiem apmeklētājiem līdzi jābūt derīgiem personu apliecinošiem dokumentiem. Katram sacensību dalībniekam un arī pārējiem jāņem līdzi arī sava krūzīte, karote un bļodiņa, lai varētu nobaudīt Ilgāja ezera krastā vārīto tēju un zivju zupu.

Sacensības jau izveidojušās par tradīciju, pulcējot zemledus makšķerēšanas entuziastus gan no Latvijas, gan no Igaunijas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)