Banner 980x90

Spiningošanas sacensībās Alūksnes ezerā uzvar rīdzinieki

Alūksnes ezerā sestdien, 3.novembrī, aizvadītas spiningošanas sacensības "Alūksnes rudens plēsējs 2012". Šoreiz nolikumā noteikts, ka no ūdens jāizmāna gan asaris, gan līdaka - vienīgajiem to izdevās paveikt Aināram Eglītim un Gintam Geistartam no Rīgas, kas arī ir sacensību uzvarētāji, vēsta laikraksts "Alūksnes Ziņas".

Alūksnieši Aivars Čibals un Jānis Skulte, kuru lomā bija vienīgi asari, palika otrie, bet trijnieku noslēdza Jānis Masaļskis un Deniss Berezovskis no Rēzeknes ar vienīgi līdaku lomu.

Sacensību organizators Alūksnes novada pašvaldības aģentūras "Alja" direktors Māris Lietuvietis laikrakstam "Alūksnes Ziņas" komentē, ka starp otri un trešo vietu notika spraiga cīņa. "Nolikums paredzēja formulu – līdaka plus asaris, asara svars jāreizina ar divi. J.Masaļskis un D.Berezovskis bija izmakšķerējuši 2,200 kilogramus līdaku, bet A.Čibals un J.Skulte 1,100 kilogramus asaru, kuru svaru reizināja ar divi, tātad - arī 2,200 kilogrami. Pēc nolikuma uzvar komanda ar smagāko vai garāko asari lomā, šajā gadījumā asari bija tikai vienai komandai," neparasto situāciju M.Lietuvietis. Savukārt uzvarētāju komanda bija izmakšķerējusi zivis ar kopējo svaru 7,600 kilogrami – 1,600 kilogramus smagu līdaku un 2 kilogramus asaru, ko reizināja ar divi.

"Alūksnes Ziņas" raksta, ka par sacensību dienas lielāko līdaku tika atzīta rīdzinieku Mārtiņa Iskrova un Laura Žēpera 2,700 kilogramus smagā līdaka. Diemžēl komanda krastā ieradās vēlāk, nekā noteikts nolikumā, tāpēc nevarēja cīnīties par godalgām kopvērtējumā. Viņi saņēma veicināšanas balvu - krēslu - kā atgādinājumu citreiz krastā ierasties laikā. Savukārt lielākā zandarta gods - alūksniešu Ginta Miestnieka un Andreja Volberga zandartam ar svaru 1,900 kilogrami. Viņi bija vienīgie, kas sacensību dienā tika pie zandartiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)