Banner 980x90

Sestdien pēc aukstuma rekordiem saule gaisu sasildīs līdz +21 grādam

Rīga, 12.jūl., LETA. Naktī uz sestdienu daudzviet Latvijā tiks pārspēts 13.jūlija aukstuma rekords, savukārt dienā saule gaisu sasildīs līdz +16..+21 grādam, prognozē sinoptiķi.

Minimālā gaisa temperatūra naktī būs +4..+8 grādi, vietām - lielākoties Kurzemes piekrastē - līdz +11 grādiem. Dažviet veidosies migla.

Dienā saule mīsies ar mākoņiem, saulainākais laiks būs piekrastē. Vietām īslaicīgi līs. Austrumu novados saglabāsies lēns mainīga virziena vējš, citviet pūtīs lēns līdz mērens rietumu un ziemeļu vējš.

Rīgā sestdien gaidāms neliels mākoņu daudzums, bez nokrišņiem. Naktī iestāsies bezvējš un gaisa temperatūra pazemināsies līdz +9 grādiem, piepilsētā - līdz +5..+7 grādiem. Dienā lēns ziemeļrietumu vējš kļūs mērens un gaiss iesils līdz +19 grādiem, bet pie jūras nekļūs siltāk par +17 grādiem.

Jau ziņots, ka saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem zemākā gaisa temperatūra piektdienas saullēktā bija +4,3 grādi Zosēnos. Iepriekšējais 12.jūlija aukstuma rekords Latvijā bija +4,9 grādi 1965.gadā.

Savukārt 13.jūlija rekords ir +4,5 grādi, kas reģistrēti 1953.gadā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)