Banner 980x90

Kas jāņem vērā, ja vēlas balināt zobus

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Zobu balināšana ir viens no veidiem, kā efektīvi atbrīvoties no nepatīkami dzeltenās vai pelēcīgās zobu krāsas. Lai gan tehnoloģiju un medicīnas attīstība piedāvā zobu balināšanu veikt arvien saudzīgāk, saglabājot labo rezultātu, tomēr jāatceras, ka tā joprojām ir procedūra, kas kaitē zobiem. Kā arī ir dažas nianses, par kurām labāk būt informētam pirms zobu balināšanas. 

Sākumā būtu svarīgi saprast, kuri tad ir galvenie faktori, kas veicina zobu dzeltenā vai pelēcīgā toņa veidošanos. Varbūt labāk sākt ar šo faktoru izslēgšanu, lai zobu balināšana nemaz nebūtu nepieciešama.

Zobi iekrāsojas un paliek dzelteni tāpēc, ka:
• ir nepietiekama zobu kopšana ikdienā;
• regulāri netiek apmeklēts zobu higiēnists;
• to rosina smēķēšana;
• zobus iekrāso kafija, melnā tēja, krāsainās sulas;
• to izraisa kādi medikamenti.

Pastāv iespēja, ka zobs zaudē krāsu, paliek pelēcīgs tāpēc, ka tam ir kāda problēma, tas var būt nedzīvs, tāpēc vienmēr arī jāpārliecinās par zobu stāvokli. Zobu balināšana nevarēs palīdzēt mākslīgajiem un nedzīvajiem zobiem izmainīt to krāsu, tādos gadījumos nepieciešams izmantot citas metodes.

Dr. Apines Klīnikas speciālisti atgādina, ka ne vienmēr būs iespēja tikt pie žilbinoši balta smaida, kādu redzam filmās, jo zobu tonis savā ziņā ir arī iedzimts, to nosaka emaljas biezums un zem tā esošā dentīna krāsa. Balināšanas rezultātu nosaka individuālie faktori. Tomēr zobu balināšana ļauj jau dažu stundu laikā zobus padarīt baltākus par vairākiem toņiem. Šobrīd aktuāli ir balināt zobus ar lāzeri, kas ir īpaši saudzīga, bet tajā pašā laikā ļoti efektīva metode.

Kas jāņem vērā, ja izvēlas veikt zobu balināšanu klīnikā
Pirms zobu balināšanas jādodas pie zobu higiēnista.
Lai iegūtu labāku balināšanas efektu, vēlams neilgi pirms balināšanas veikt zobu higiēnu. Ja higiēnists apmeklēts sen, tad jāieplāno vizīte pirms balināšanas. 

Balināšana klīnikā  tikai no 18 gadu vecuma.
Zobu balināšanu zobārstniecības klīnikā drīkst veikt tikai no 18 gadu vecuma, kad cilvēks ir pieaudzis un spējīgs pats lemts par savu veselību. Agrākā vecuma arī nav vajadzības pēc šādas procedūras, jo nav tik daudz šo kaitīgo faktoru, kas ietekmē zobu iekrāsošanos.

• Plombas nevar izbalināt.
Ja ir daudz plombu, tad jārēķinās, ka pēc balināšanas tās var būt tumšākas par pašu zobu. Tāpēc var nākties veikt plombu nomaiņu, lai iegūtu vienmērīgu zobu krāsu.

• Pēc balināšanas zobi var kļūt jutīgāki.
Balināšanas laikā tiek ietekmēta zobu emalja, tāpēc tā kļūst trauslāka un palielinās zobu jutīgums. Izteiktāk tas ir uzreiz pēc balināšanas, bet vēlāk var izzust. Ieteicams lietot speciālu zobu pastu jutīgiem zobiem. 

 Balināšanas efekts nesaglabājas mūžīgi.
Nemainot dzīvesveida paradumus, nevajadzētu cerēt, ka vienas balināšanas procedūras efekts būs mūžīgs. Tas var būt no pus gada līdz diviem gadiem, kad jau atkal var būs vajadzība veikt zobu balināšanu. 

• Balināšana klīnikā izmaksā dārgāk.
Izvēloties ātru un efektīvu balināšanas procedūru zobārstniecības klīnikā, jārēķinās ar lielākām izmaksām, kas būs apmēram 200–250 eiro. Tomēr arvien vairāk klientu izvēlas šo risinājumu, jo novērtē savu laiku un vēlas profesionālu rezultātu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)