Banner 980x90

Gaidāmi pilsētas svētki "Apei - 88"

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
No piektdienas, 26.augusta, līdz svētdienai, 28.augustam notiks Apes pilsētas svētki "Apei – 88", kas tiks izdzīvoti izglītības zīmē ar galveno motīvu "Mans Skolas ielas stāsts", pilsētas informācijas portālu Aluksne24.lv informē Apes novada domes personāla speciāliste, sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Ērmane.

Svētkus paredzēts aizvadīt, atzīmējot gan Dāvim Ozoliņam 160, gan baronam Delvigam 145.jubileju, gan izpētot Apes arodskolas vēsturi un tās cilvēkus un izzinot Skolas ielu, kura ir nozīmīgākā mūsu pilsētas iela, bagāta ar senu vēsturi un stāstiem.

Piektdiena, 26.augusts 

"Ietērp savu ielu svētku rotā" - no plkst.15.00 līdz plkst.19.00 ikviens – gan Skolas ielas māju iedzīvotāji, gan ģimenes, gan izglītības iestādes, gan darba kolēģi, gan amatierkolektīvi kopā ar Apes floristēm tiek aicināti pielikt savu artavu, lai sapostu Skolas ielu, izrotājot Delvigu laikā iestādītos ozolus.

"Svētbrīdis baznīcā" - plkst.18.00 Apes Svētā Mateja ev.lut. baznīcā aicina pulcēties uz Svētbrīdi, veltītu Apes pilsētas svētkiem, vadīs mācītāja p.i. Vilnis Sliņķis.

Koncerts "Nāc blakus man" - plkst.20.00 pie Apes tautas nama mūziķi Inese Ērmane un Andris Ērglis aicina uz romantisku vakara koncertu "Nāc blakus man". Pie klavierēm Juris Kristons. Koncertā tiks izpildītas sirsnīgas melodijas gan no Ineses Ērmanes jaunā albuma "Nāc blakus man", gan skaistākās dziesmas no Andra Ērgļa repertuāra. Klausītāji ar franču zelta klasiku tiks aizvesti arī uz mīlētāju pilsētu Parīzi! Savukārt vasaras vakara romantiku un prieku izbaudīsiet, klausoties Raimonda Paula skaistākos un arī jautrākos duetus! Lai būtu omulīgāk, lūdzu, paņemiet līdzi "deķīti" vai plediņu. Vakara turpinājumā būs iespēja baudīt pilsētas romantiku sveču gaismā, labas mūzikas pavadībā. Ieeja koncertā - bez maksas.

Sestdiena, 27.augusts

"Mans Skolas ielas stāsts" - jau no plkst.9.00 līdz plkst.12.00 ikviens interesents tiek aicināts piestāt Skolas ielas tālākajā pusē – Apes arodskolas teritorijā, kur tiks vērtas durvis bijušās arodskolas ēkām. Gan Apes ļaudīm, gan skolas darbiniekiem, absolventiem, pilsētas ciemiņiem būs iespēja apskatīt dažādas vēstures liecības par arodskolas laikiem, kā arī iepazīt jaunos uzņēmējus, kuri arodskolas ēkās ir uzsākuši savu uzņēmējdarbību.

"Iet pa dzīvi un satikties" - no plkst.10.00 līdz plkst.12.00 Apes pilsētas svētku rīts Apes arodskolā "Iet pa dzīvi un satikties". Svētku rītu un Apes pilsētas svētkus atklās Apes novada domes priekšsēdētāja Astrīda Harju, un turpinājumā tiks izdzīvoti arodskolas vēstures nozīmīgākie mirkļi, to papildinot ar Apes amatierkolektīvu piedalīšanos, kuri toreiz, arodskolas darbības laikā, bija neatņemama ikdienas sastāvdaļa.

Apē dzīvojošie arodskolas darbinieki aicina bijušos darbiniekus, absolventus uz šo svētku mirkli, uz tikšanos, lai kopīgi atminētos un izstāstītu savus skolas stāstus.

Apes iedzīvotāju, ciemiņu, arodu parāde - no plkst.12.00 Apes iedzīvotāju, ciemiņu, arodu parāde pa Skolas ielu. Šī ir tā reize, kad ikviens var piedalīties parādē – gan ar bijušās arodskolas traktortehniku, kombainiem un citiem transportlīdzekļiem, kas saistāmi ar Apes arodskolu un tās pastāvēšanas laiku, gan mūsdienu autoparkiem, kas pieder tās absolventiem. Aicina piedalīties arī mediķus, kuri daudzus gadus ir mērojuši ceļu uz darbu, ejot tieši pa šo ielu. Īpaši aicina visus iedzīvotājus, kuri dzīvo uz Skolas ielas un ikdienā pārvietojas pa šo ielu. Aicina arī iedzīvotājus, arodskolas darbiniekus, uzņēmumus piedalīties šajā gājienā, radīt pozitīvas emocijas sev un citiem. Parāde sāksies no Apes arodskolas teritorijas (Apes zīmes) virzienā uz pilsētas centru, pulcēšanās parādei plkst.12.00 uz "Zīļu" ceļa.

Bērnu stunda, Apes novada mazo iedzīvotāju sveikšana - 2.Mazuļu rāpošanas svētki, plkst.13.00 pilsētas centrā Apes novada domes vadība sveiks pašus mazākos iedzīvotājus gan no Gaujienas, Trapenes, Virešiem, gan Apes, kuri gada laikā no iepriekšējiem pilsētas svētkiem līdz šiem svētkiem ir piepulcējušies Apes novadam. Muzikāla izrādīte "Bizbizmāsiņa" Apes tautas nama bērnu un jauniešu vokālās grupas un tautisko deju kolektīva "Nebēdnieki" muzikāls sveiciens svētkos. Pēc sirsnīgajiem sveicieniem mazie novadnieki varēs piedalīties jau otrajos mazuļu rāpošanas svētkos.

Folkloras kopas "MARE" koncerts - plkst.14.00 pilsētas centrā notiks folkloras kopas "MARE" koncerts, kas veltīts Dāvja Ozoliņa 160. dzimšanas dienai. Apes iedzīvotājiem šī būs lieliska iespēja satikt Dāvja Ozoliņa mazmazmeitu Lailu Ozoliņu, kura kopā ar saviem domubiedriem - folkloras kopu ir sagatavojuši koncertprogrammu tikai ar Ozoliņtēva savāktajām tautasdziesmām, kuras apkopojusi mūsu skolotāja Rasma Harju savā grāmatā "Ar Dāvja Ozoliņa vārdu".

Apes novada kūku cepēju kūku degustācija - plkst.15.00 "Mummas beķerejā" Skolas ielā 3 Apes novada kūku cepējas aicinās uz kūku degustāciju. Ikviens svētku apmeklētājs varēs nogaršot kādu gabaliņu svētku kūkas, parunāties ar Apes novada kūku cepējām, dalīties ar receptēm, kā arī apskatīt kūku kastīšu formas, kuras gadu laikā ir sakrājušas dažnedažādus stāstus.

Erudīcijas spēles "Prāta laboratorijas vasaras spēle" - plkst.18.00 Pasta ielas 23 pagalmā (lietus gadījumā spēle nenotiks) aicinām pavadīt jautru un azartisku vakaru erudīcijas spēlē. Aicinātas komandas 2-5 cilvēku sastāvā. Iepriekšēja pieteikšanās elektroniski: prata.laboratorija@gmail.com vai 26110443 (A.Zvejniece). Dalības maksa – 8 eiro no cilvēka (līdzekļi tiks ziedoti vēsturiskā Vietrāža Rīga – Tartu - Pleskava atdzimšanai Apes pilsētā).

Izrāde "Salidojums" - plkst.20.00 Apes tautas namā aicinām visus bijušos skolniekus un skolu darbiniekus satikties jautrā muzikālā izrādē "Salidojums". Izrāde teātra klubā "Austrumu robeža" ir spēlēta vairāk kā 280 reizes un guvusi nedalītu skatītāju piekrišanu. "Ir pagājuši 30 gadi kopš skolas absolvēšanas, un bijušie skolas biedri Margarita (Ruta Vītiņa), Arvīds ( Enriko Avots) un Antoņina (Anta Enģele) satiekas savas mīļās skolas salidojuma ballītē. Risinās spraigas sarunas par dzīvi, atmiņu stāsti par skolā piedzīvoto, saldas atmiņas, joki un dziesmas no viņu jaunības... Nē, tās būs dziesmas no mūsu pašu jaukajiem skolas gadiem, kad viss bija iespējams, kad zāle likās zaļāka un debesis zilākas....," norāda organizatori. Izrāde latviešu un krievu valodā, ar kopā dziedāšanu un dejošanu. Lai radītu tiešām draudzīgu atmosfēru, skatītāju vietas iekārtotas pie omulīgiem galdiņiem. Vietu skaits uz izrādi ierobežots, tādēļ lūgums pieteikt galdiņu līdz 24.augustam, zvanot Ilvai Sārei, tālrunis: 27823322. Ieeja uz izrādi 3,50 eiro.

Svētku balle - plkst.22.30 Apes tautas namā un skvērā pie tautas nama - svētku balle kopā ar grupu "Nakts ekspresis". Grupas panākumu atslēga ir jautras dziesmas, fantastiskais latgaliešu temperaments un omulība, atraktīvi priekšnesumi un dažādas spēles ar publiku. Repertuārā latviešu un pasaules ballīšu mūzikas populārākās dziesmas, atrakcijas, lomu spēles. Ieeja uz balli bezmaksas.

Tāpat gaidāmas aktivitātes visas dienas garumā, piemēram, mājražotāju un amatnieku tirdziņš, kas notiks no plkst.8.00 līdz plkst.15.00 Ganību ielā un Skolas ielā 6a. Mājražotājus un amatniekus aicina pieteikties Apes tūrisma informācijas punktā, zvanot 22037518. 

No plkst.9.00 būs iespēja apskatīt vairākas izstādes, tā piemēram, Apes tautas namā - Apes Arodskolas vēsturiskā izstāde, Apes pamatlicējam baronam Delvigam - 145, Skolotājam un folkloristam Dāvim Ozoliņam - 160, bet bērnu rotaļu laukumā būs redzama radošo ideju centra fantāziju darbu izstāde "Dažas nezināmas planētas".

Sporta entuziastiem gaidāms pludmales volejbols MIX komandās, no plkst.10.00 Loka ielas teritorijā.

No plkst.11.00 pa pilsētas ielām notiks izbraucieni ar elektromobili. Pietura - pie Apes novada domes, Stacijas ielā 2.

Satiec "100 darbi Latvijai" vēstnešus - no plkst.11.00 Apes pilsētas centrā būs iespēja satikt ZAAO vides iniciatīvas "100 darbi Latvijai" vēstnešus. Viņi informēs par 100 labajiem vides darbiem Latvijai un piedāvās asināt prātu vides jautājumos. Zinošākie un attapīgākie balvā saņems īpašu sēklu paciņu un piedalīsies izlozē par Tallink jūras ceļojumu uz Stokholmu 4 personām. Ar mērķi padarīt skaistāku savu apkārtējo vidi un Latviju, saņemtās sēklas jāiesēj puķu kastē, dārzā, pagalmā, ceļmalā vai kādā citā tām piemērotā vietā.

"Skološanās ne pa jokam" - no plkst.11.00 līdz plkst.14.00 Skolas ielā 3 ikviens tiek aicināts piedalīties Jaunlaicenes muižas muzeja nodarbībā "Skološanās ne pa jokam".

No plkst.11.00 pilsētas skvērā notiks seju apgleznošana bērniem, hennas zīmējumi.

Tāpat no plkst.12.00 līdz plkst.15.00 pirmo reizi Apes pilsētā notiks sacensības svaru stieņa spiešanā guļus uz reižu skaitu, piedaloties akcijā "Latvijas spēcīgākā pilsēta".  Dalībnieku uzdevums būs piedalīties sacensībās un pēc iespējas vairāk reižu uzspiest svaru stieni.

Sacensības notiks trīs grupās, kur jauniešiem līdz 18 gadu vecumam un sievietēm svaru stienis svērs 20 kg, bet vīriem būs jāuzveic 50 kg smags svaru stienis. Sacensību dalībnieku kopā paveiktais veidos pilsētas rezultātu. Ikviens pilsētas iedzīvotājs un svētku ciemiņš tiek aicināts stāvlaukumā pie Apes tautas nama piedalīties šajās Latvijas Pauerliftinga federācijas sadarbībā ar Apes novada domi organizētajās sacensībās svaru stieņa spiešanā guļus, lai cīnītos par Latvijas spēcīgākās pilsētas titulu. Apbalvošanā tiks godināti labākie dalībnieki katrā grupā.

REDRIFT Profesionālās Elektrovadāmās mašīnas - no plkst.11.00 līdz plkst.15.00 pie Apes novada domes visiem interesentiem būs iespēja izbraukt ar REDRIFT Elektrovadāmajām mašīnām.

Svētdiena, 28.augusts

No plkst.11.00 pie Dāvja Ozoliņa Apes vidusskolas – notiks rakstnieces, dzejnieces, prozaiķes, tulkotājas Elīnas Zālītes atjaunotās skulptūras atklāšanas ceremonija. Bet plkst.12.00 notiks Kapusvētki Apes Pilsētas kapos, plkst.14.00 notiks Kapusvētki Apes Meža kapos.

Organizatori aicina iedzīvotājus Apes pilsētas svētku dienās no 26.augusta līdz 28.augustam pie dzīvojamām mājām, ēkām izkārt Latvijas valsts karogu. Savukārt Skolas ielas iedzīvotājus aicina skaisti sapost savas mājas svētkiem, gaidot ciemiņus.

Nelabvēlīgu laika apstākļu dēļ, pasākumi tiks plānoti Apes tautas namā. Sekot aktuālākajai informācijai var mājaslapā "www.apesnovads.lv".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)