Banner 980x90

Datortehnika, apdrošināšana un garantija: svarīgi aspekti, kas jāizvērtē uzņēmējiem

Mūsdienās datortehnika ir ikdienas sastāvdaļa gan darbā, gan atpūtā. Tomēr arī datortehnika var būt tikpat atšķirīga, cik darbības, ko ar to darām. Ne vienmēr tā pati ierīce, ko izmantojam mājās brīvajā laikā, ir ideāli piemērota darba vajadzībām, tāpēc nepieciešams atsevišķi izvērtēt, kādu tehniku izvēlēties darbam birojā. Šajā rakstā IT uzņēmums "Capital" stāsta par trīs populārākajiem tehnikas zīmoliem, ko izvēlas uzņēmēji, un ieskicē, kādas ir to priekšrocības un mīnusi.

Kādu zīmolu izvēlēties?
Izvēloties datoru, vispirms jāņem vērā, kādas darbības tiks ar to veiktas, un jāizvērtē, kāda datora specifikācijai attiecīgajam darbam būs vispiemērotākā. Datortehnikas ražotāju konkurence ir liela, tāpēc bieži, kad ir izdarīta izvēle par iekšējo specifikāciju, sanāk nonākt citas izvēles priekšā – kuru zīmolu labāk izvēlēties?

Viena no izvēlēm ir Apple datortehnika, ko ir iecienījuši radošās nozares pārstāvji, kā arī inženieri un pat programmētāji.

Bez Apple produktiem citas populāras iespējas ir, piemēram, Dell un Lenovo datortehnika, kas arī ir diezgan populāra uzņēmēju vidū. Tie ir uzticami zīmoli, kas spēj nodrošināt kvalitāti un veiktspēju, kas nepieciešama darba vidē.

Šeit gan jāpiemin, ka, salīdzinot ar Apple tehniku, pārsvarā citi zīmoli izmanto Microsoft Windows operētājsistēmu, kas nozīmē, ka datorprogrammas un to vizuālais izskats visos datoros būs vienāds un lielākā uzmanība šajā gadījumā ir jāpievērš tieši tehniskajai specifikācijai jeb kādas detaļas ir datorā.

Apple datortehnika un iespējas
Galvenās Apple tehnikas priekšrocības ir:

• jaudīgas detaļas nelielā korpusā, kas nodrošina ātru datora darbību un ērtu pārvietošanu;
• augstas kvalitātes ekrāns, kas lieliski attēlo precīzas krāsas, ko novērtēs visi, kam ikdienas darbs paiet mākslas pasaulē;
• macOS operētājsistēma, kas rūpējas par augstāku datora drošību salīdzinot ar datoriem, kas lieto Microsoft Windows operētājsistēmu;
• elegants dizains un prestižs zīmols – tās ir ierīces, kas izskatās futūristiski un atstāj iespaidu uz visiem, kas redz jūs, lietojot šo zīmolu.

Apple datortehnikas mīnuss ir augstāka cena, salīdzinot ar citu zīmolu datoriem, kā arī dažbrīd nesavienojamība ar citu zīmolu produktiem.

Apple biznesa pārvaldnieks
Ja izvēle krīt uz Apple datortehniku, tad lielisks papildinājums, ko izmantot, ir Apple biznesa pārvaldnieks jeb Apple Business Manager. Tā ir iespēja pārvaldīt visu datortehniku no viena profila jeb viena datora – IT speciālists var ērti sakārtot datorus darbam attālināti, izveidot lietotāja profilus, noteikt to tiesības, iegādāties datorprogrammas vairumā un darīt daudz ko citu.

Apple pagarinātā garantija
Apple ierīcēm ražotāja noteiktā garantija ir 1 gads, bet, izvēloties Apple tehniku iegādāties pie oficiāla pārstāvja Latvijā, piemēram, "Capital", varat pagarināt ierīces garantiju no 2 līdz 3 gadiem. Šāds pakalpojums ir pieejams tikai biznesa nodaļas klientiem, lai nodrošinātu ilgāku darbību ierīcēm, kas tiek lietotas katru dienu, un lai parūpētos par tehniku, kas nodrošina to, lai uzņēmējdarbība neapstātos.

Apple pirkuma apdrošināšana
Vēl viens veids, kā nodrošināties, lai Apple tehnika tiešām vienmēr ir darba kārtībā, ir iegādāties Apple pirkuma apdrošināšanu. Tā ir pieejama, pērkot Apple ierīces "Capital" veikalā, tūlīt pirkuma brīdī. To var iegādāties ar termiņu līdz 4 gadiem, un galvenā priekšrocība ir tā, ka, salīdzinot ar pagarināto garantiju, izmantojot Apple pirkuma apdrošināšanu, "Capital" labos arī tehnikas bojājumus, kas nav iekļauti garantijas remontā. Tā ir lieliska iespēja iegūt papildu drošību tehnikai, kā arī vajadzības gadījumā samazināt remonta izmaksas.

Apple iPad un iMac noma
Papildu pakalpojums, ko piedāvā IT uzņēmums "Capital", ir Apple iPad un iMac vienreizēja noma. Tā ir iespēja izmantot Apple tehniku uz īsu mirkli, piemēram, prezentācijai, dalībai konferencē vai izstādē. Tā parūpēsieties par sava uzņēmuma tēlu, neieguldot tūkstošus, bet tikai investējot pārdesmit eiro.


Dell un Lenovo datortehnika
Dell, Lenovo un citu zīmolu priekšrocības:
• kvalitatīva datortehnika par optimālu cenu, ko novērtēs visi uzņēmēji un viņu grāmatveži;
• iespēja pielāgot detaļas un tās nomainīt, lai padarītu datoru vēl jaudīgāku un atbilstošu tieši katra vajadzībām;
• viegla savienojamība ir citu tehniku un ierīcēm, kas nodrošina ērtu darbu ikdienā bez liekām aizķeršanām.

Galvenie mīnusi: ne vienmēr elegants dizains (atkarīgs no ierīces);  pielāgojot specifikāciju, ierīces cena var krietni pieaugt; kā arī, ja ierīce izmanto Microsoft Windows operētājsistēmu, tad noteikti jāiegādājas arī antivīrusa programma, jo šai operētājsistēmai ir radīti daudz vairāk vīrusu nekā macOS (Apple) operētājsistēmai.

Pagarinātā ražotāja garantija Dell un Lenovo datoriem
Arī Dell un Lenovo tehnikai iespējams iegādāties "Capital" biznesa nodaļā pagarināto garantiju. Salīdzinot ar Apple tehniku, šiem zīmoliem pagarināto garantiju var iegādāties uz divus gadus ilgāku termiņu jeb līdz 5 gadiem.

Dell un Lenovo tehnikas pirkuma apdrošināšana
Tāpat kā Apple ierīcēm, arī iegādājoties Dell un Lenovo datorus, iespējams izvēlēties pirkuma apdrošināšanu. Dell gadījumā tā ir pieejama konkrētu sēriju datoriem, piemēram, Dell XPS un Latitude modeļiem, bet Lenovo tehnikai var iegādāties apdrošināšanu visiem modeļiem. Dell un Lenovo pirkuma apdrošināšana ir derīga no 2 līdz 4 gadiem atkarībā no apdrošināšanas veida.

Nobeigumā
Galvenais ir izvēlēties datortehniku, kas atbilst katras uzņēmējdarbības prasībām, vajadzībām un tēlam. Nav jābaidās arī eksperimentēt un pamainīt ierīces, ja šķiet, ka izvēlētā tomēr nav īstā. Biroja darbā dators tiek izmantots ik darbadienu 7–8 stundas dienā, līdz ar to datoram ir jāatbilst gan tā lietotājam vēlmēm, gan jāspēj veikt darbības, kas no tā tiek prasītas. Lai izdodas atrast īsto tehnikas zīmolu, kas ir tieši piemērots tavai uzņēmējdarbībai!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)