Banner 980x90

Alūksnē vientuļiem senioriem piedāvā iespēju ar planšetes palīdzību konsultēties ar speciālistiem un tuviniekiem

Rīga, 6.aug., LETA. Alūksnes novada pašvaldības Sociālo lietu pārvalde aicina vientuļus seniorus izmantot jaunu pakalpojumu - iespēju ar planšetes palīdzību konsultēties ar speciālistiem un tuviniekiem, aģentūru LETA informēja Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Aploka.

Pašvaldības Sociālo lietu pārvalde sadarbībā ar SIA "Mājas aprūpe" piedāvā videovizītes pakalpojumu vientuļiem cilvēkiem (senioriem) viņu dzīvesvietā. Īpaši noderīgs tas varētu būt cilvēkiem ar ierobežotām pārvietošanās vai pašaprūpes iespējām.

Šī pakalpojuma būtība ir ar īpaši aprīkotas planšetes palīdzību senioram nodrošināt iespēju sazināties un konsultēties ar speciālistu, kurš spēj novērtēt klienta noskaņojumu, veselības stāvokli, kā arī pārliecināties, vai senioram ir nepieciešama vēl kāda cita palīdzība. Ja nepieciešams, speciālists senioram atgādinās par medikamentu lietošanu, ārsta apmeklējumu, analīžu nodošanu vai citām ar ikdienas rutīnu saistītām lietām, stāstīja Aploka.

Videovizītes pakalpojuma nodrošināšanai nepieciešamo planšeti piegādā un ar to rīkoties apmāca pakalpojuma sniedzējs. Izmantojot planšeti, seniori latviešu vai krievu valodā var virtuāli sazināties ne tikai ar speciālistu, bet arī ar saviem radiniekiem un citiem cilvēkiem, kuri izmanto šo pašu pakalpojumu, līdz ar to tā ir iespēja arī socializēties.

Par piedāvātā pakalpojuma sniegšanas iespējām, kārtību, izmaksām, kā arī par citām šī pakalpojuma sniegšanas niansēm jāinteresējas Alūksnes novada Sociālo lietu pārvaldē pa tālruni 6438 1347 vai elektroniski e-pastā "slp@aluksne.lv".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)