Banner 980x90

"Alūksnes putnu ferma" par vairāk nekā diviem miljoniem eiro plāno celt jaunu dējējvistu kūti

Rīga, 7.febr., LETA. SIA "Alūksnes putnu ferma" (iepriekš "Vistako") plāno ieguldīt vairāk nekā divus miljonus eiro jaunā dējējvistu kūtī, kurā plānots ražot kūtī turētu vistu olas, aģentūrai LETA pastāstīja uzņēmumā.

Kompānijā pastāstīja, ka kopējais investīciju apmērs nedaudz pārsniegs divus miljonus eiro, jo investīcijas paredzētas ne tikai kūts būvniecībai, bet arī dējējvistu ganāmpulka iegādei. Kūtī turētu vistu olas plānots ražot, jo pēc tām Eiropā aug pieprasījums un uzņēmumam ir iecere strādāt arī šajā virzienā nolūkā diversificēt līdzšinējo produktu klāstu. Jaunajā kūtī būs apmēram 120 000 putnu.

Uzņēmuma pārstāvji pastāstīja, ka jauno dējējvistu kūti plānots uzbūvēt līdz šā gada 30.augustam, piesaistot Eiropas Lauksaimniecības Fonds lauku attīstībai (ELFLA) finansējumu pasākumā "Lauku saimniecību modernizācijas projekts".

Tāpat kā līdz šim uzņēmums turpinās patērētājiem piedāvāt arī sprostos turētu vistu olas, jo šādu olu pašizmaksa ir zemāka un tās maksā lētāk nekā kūtī turētu vistu olas. Latvijā pēc sprostos turētu vistu olām joprojām ir vislielākais pieprasījums. Esošajā "Alūksnes putnu fermas" putnu mītnē, kur uzņēmums dējējvistas tur sprostos, patlaban mīt 165 000 liels ganāmpulks.

Jau ziņots, ka SIA "Alūksnes putnu ferma" (iepriekš "Vistako") pirmajā finanšu gadā no 2017.gada 1.janvāra līdz 31.augustam strādāja ar 1,435 miljonu eiro apgrozījumu un 122 527 eiro peļņu

Tāpat vēstīts, ka "Alūksnes putnu ferma" pagājušā gada 14.jūnijā atklāja jaunu rūpnīcu, kas izveidē un biznesa attīstībā kopumā investēti vairāk nekā seši miljoni eiro, no kuriem gandrīz 1,7 miljoni eiro ir Attīstības finanšu institūcijas "Altum" piešķirtais finansējums, un 2,3 miljoni eiro ir Lauku atbalsta dienesta piešķirtais finansējums Eiropas Lauksaimniecības Fonda lauku attīstībai (ELFLA) ietvaros.

SIA "Alūksnes putnu ferma" ir reģistrēta 1996.gada 9.augustā un kompānijas pamatkapitāls ir trīs miljoni eiro. Kompānijas 100% kapitāldaļu pieder SIA "APF Holdings".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)