Banner 980x90

"ZAAO" eko laukumos privātpersonām atcels maksu par riepu, logu stikla un elektrotehnikas nodošanu

Rīga, 18.dec., LETA. Piesaistot stratēģisku sadarbības partneri otrreizējai pārstrādei derīgu materiālu realizācijai, SIA "ZAAO" nolēmusi no nākamā gada privātpersonām atcelt maksu par riepu, logu stikla un elektrotehnikas nodošanu eko laukumos, aģentūru LETA informēja "ZAAO" sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Leimane.

No nākamā gada janvāra privātpersonas četras nolietotas automašīnu riepas (diametrā ir līdz 140 centimetriem jeb apmēram 55 collām) gadā eko laukumos varēs nodot bez maksas. Bez maksas no privātpersonām tiks pieņemts arī logu stikls un visa veida nolietota sadzīves elektrotehnika.

"ZAAO" darbības reģionā ir 20 eko laukumi, kas atrodas Alojā, Apē, Cēsīs, Jaunpiebalgā, Limbažos, Mazsalacā, Raunā, Rūjienā, Salacgrīvā, Saulkrastos, Smiltenē, Strenčos, Valkā, Valmierā, kā arī Līgatnes, Krimuldas, Pārgaujas un Vecpiebalgas novados.

Eko laukumos bez maksas no privātpersonām pieņem arī pudeļu stiklu, papīru, kartonu, polimērus, PET dzērienu pudeles, metālu, luminiscentās spuldzes, baterijas, akumulatorus, koka paletes un lietošanai derīgus apavus.

"ZAAO" apkopotie dati liecina, ka eko laukumu pakalpojumi kļūst arvien pieprasītāki. Šā gada 11 mēnešos eko laukumus apmeklējuši vairāk nekā 62 500 klientu, kas ir par 3000 klientu vairāk nekā šajā laika periodā pērn. Visapmeklētākie ir eko laukumi Valmierā, Cēsīs, Saulkrastos un Limbažos. Visbiežāk uz eko laukumiem iedzīvotāji nogādā papīra, polietilēna un stikla iepakojumu.

"ZAAO" ir pašvaldību atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums, kas nodrošina atkritumu savākšanu, šķirošanu, uzglabāšanu, apstrādi, pārvadāšanu, apglabāšanu un sabiedrības izglītošanas aktivitātes.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)