Banner 980x90

VPR uzsāk darbu pie projekta, kas palīdzēs uzņēmējiem attīstīt viedo specializāciju

Valmiera, 23.nov., Vidzemes plānošanas reģions (VPR), sadarbojoties ar Polijas, Igaunijas, Lietuvas, Dānijas, Vācijas un Somijas partneriem, uzsācis "Interreg" "Baltijas jūras reģiona" programmas 2014.-2020.gadam projekta "Viedās specializācijas stiprināšana, attīstot starptautisko sadarbību" īstenošanu, aģentūru LETA informēja VPR pārstāve Anita Āboliņa.

Projekta laikā tiks izstrādāta transnacionāla inovāciju brokeru sistēma, kur tās dalībnieki varēs saņemt personīgu atbalstu savu uzņēmumu kapacitātes palielināšanai viedo specializāciju piemērošanā katrā no projekta partneru reģioniem. Sistēmas darbība pēc tās izveides tiks testēta kopā ar vairākiem uzņēmējiem no katra partneru reģiona, kas projekta ieviešanas laikā tiks uzrunāti caur praktiskām nodarbībām, lekcijām un semināriem.

Katrā no partneru reģioniem, arī Vidzemē, tiks atlasīts speciālists jeb brokeris, kurš apgūs īpašu mācību programmu, ievērojami stiprinot savu kompetenci, lai veicinātu sadarbību un plānotu procesus, nākotnē nodrošinot sasaisti starp uzņēmumu vajadzībām, pētniecības institūtu resursiem un politikas lēmējinstitūciju ietekmi. Īpaši apmācītie brokeri kļūs par uzņēmēju atbalsta personām, lai sniegtu praktisku palīdzību zināšanu un pieredzes stiprināšanā, piemēram, par ārvalstu tirgu specifiku, izmantotajām metodēm uzņēmējdarbības attīstībai u.c. jautājumos. Vienlaikus nozaru pārstāvji kopīgi, izzinot dažādu valstu labās prakses piemērus, apmainoties zināšanām un pieredzei, kā arī iegūstot kontaktus, realizēs kopīgas aktivitātes viedās specializācijas piemērošanai mazo un vidējo uzņēmumu attīstībā.

Iecerēts arī, ka brokeru sistēma palīdzēs piekļaut zināšanām, ar kurām vēl šobrīd kompetentas organizācijas ārvalstīs un Latvijā nav dalījušās. Tāpat sistēma kalpos par datu bāzi, lai dibinātu jaunas attiecības un virzītu uzņēmuma attīstību pavisam jaunā - pārrobežu līmenī.

Pirmā projekta partneru tikšanās notika Belastokā, Polijā, un tās laikā partneri iepazīstināja viens otru ar pārstāvētajām organizācijām, apsprieda projekta ieviešanas plānu, lēma par turpmākajiem soļiem projekta īstenošanā, kā arī iepazinās ar projekta komunikācijas un finanšu norādījumiem. Taču tiklīdz partnerība būs vienojusies par projekta administratīvajiem jautājumiem, uzsāksies intensīvs darbs pie reģionālās situācijas analīzes, lai liktu pamatus plānotajai inovāciju brokeru sistēmai.

Projekta vadošais partneris ir Belastokas tehnoloģiju universitāte Polijā, un projekta kopējais budžets ir 1,17 miljoni eiro, no kuriem 85% līdzfinansē Eiropas Savienība. Projekts uzsācies 2017.gada 1.oktobrī un ilgs 36 mēnešus – līdz 2020.gada 30.septembrim.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)