Banner 980x90

Vokālā grupa "Latvian Voices" koncertēs Alūksnes pilsētas svētkos

Foto: Facebook.com/ Latvian voices
Foto: Facebook.com/ Latvian voices
Alūksnes pilsētas svētku ietvaros vokālā grupa "Latvian voices" uzstāsies Alūksnes Kultūras centrā ar koncertprogrammu "Rūtoj...", pilsētas informācijas portāls Aluksne24.lv uzzināja Alūksnes novada pašvaldībā.

"Latvian Voices" ir a cappella vokālā grupa. Ar savām balsīm kā vienīgo mūzikas instrumentu "Latvian Voices" ir radījušas individuālu vokālo stilu, kurā savijas dažādu tautu etniskās mūzikas intonācijas, jo sevišķi latviešu tautas mūzikas krāsas, ar tradicionāliem kormūzikas un popmūzikas elementiem. Lielākā daļa grupas repertuāra ir grupas dalībnieču aranžēta un komponēta, kas padara "Latvian Voices" patiesi neatkārtojamas.

Latviešu folkloras kultūrvēsturiskais mantojums ir iedvesmojis vokālo grupu veidot harmoniski krāsainus, ritmiski un melodiski daudzslāņainus tautasdziesmu aranžējumus, kā arī oriģināldziesmas ar latviešu tautas dainu liriku. Neraugoties uz modernām niansēm mūzikā, tautas dziesmas vēstījums joprojām paliek nemainīgs. Tas ir kā mūžīgs stāsts, kas daudzās emociju krāsās pulsē katrā latvietī joprojām.

Līdzās klasiskai tautas mūzikai, koncertprogrammā "Rūtoj..." "Latvian Voices" ved klausītāju muzikālajā ceļojumā pa pasauli, izpildot kompozījas sākot no angļu un spāņu renesanses, vācu baroka, krievu un skandināvu romantisma, latviešu 21. gadsimta mūzikas, kā arī pasaules populārās mūzikas pārlikumus sešu sieviešu balsīm a cappella.

Blakus krāšņajai mūzikas ainai, "Latvian Voices" izmanto horeogrāfijas un telpas akustikas saspēli, kas koncerprogrammai piešķir papildus dinamiku.

"Latvian Voices" koncerts Alūksnes pilsētas svētkos Alūksnes Kultūras centrā plkst.13.00. Biļešu cena – 7 – 15 eiro. Biļetes iegādājamas jau tagad iepriekšpārdošanā Alūksnes Kultūras centra un SIA "Biļešu paradīze" kasē vai "www.bilesuparadize.lv".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)