Banner 980x90

Vidzemē policija pastiprina ceļu satiksmes dalībnieku kontroli

Foto: Pilseta24.lv
Foto: Pilseta24.lv
Rudens ir atnācis visā savā krāšņumā, taču krāsainām lapām un gājputnu klaigām līdzi nāk arī tumšie vakari un rīti, lietus, migla un sals. Tas nozīmē, ka ikvienam satiksmes dalībniekam ir laiks ne tikai baudīt rudens skaistumu, bet arī parūpēties par savu un apkārtējo drošību.

Kā pilsētas informācijas portālu tīklu Pilseta24.lv informēja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas grupas vecākā inspektore Sintija Virse, kā ik gadu, policija vēlas atgādināt, ka gājējiem un velosipēdistiem īpaši jāparūpējas par savu redzamību, velkot atstarojošās vestes, savukārt autovadītājiem jāpielāgojas rudens laikapstākļiem un gaidāmajam ziemas periodam, izvēloties atbilstošu braukšanas manieri, kā arī jāsāk sagatavot automašīna braukšanai slidenos apstākļos. Arī rudens lapas un lietus var būt tikpat slidenas, kā apledojusi ceļa braucamā daļa ziemā.

Būtiski atcerēties, ka rūpes par drošību ir ne tikai tiem gājējiem, kas pārvietojas pa ārpus pilsētas ceļiem, bet arī pilsētās dzīvojošiem. Nereti pilsētā ir slikti apgaismoti ceļu posmi un šajā gadījumā atstarojošā veste, atstarotāji vai apģērbs ar iestrādātiem labi redzamiem atstarojošiem elementiem ievērojami palīdz autovadītājiem gājēju laikus pamanīt. Policija aicina arī pirms šķērsojat ceļa braucamo daļu pārliecināties vai autovadītājs jūs ir pamanījis un ir uzsācis bremzēšanu, samazinot ātrumu.

Autovadītājus aicina izvēlēties rudens laika apstākļiem atbilstošu braukšanas manieri, lai nepietiekamas redzamības apstākļos un slidenas brauktuves gadījumā laikus varētu nobremzēt, jo arī nokritušās koku lapas kopā ar lietus radītu mitrumu padara ceļa braucamo daļu slidenu. Tāpat būtiski ievērot drošu distanci, lai neparedzētas bremzēšanas vai akvaplanēšanas gadījumā neapdraudētu pārējos satiksmes dalībniekus.

Lai izvairītos no nepatīkamiem pārdzīvojumiem svarīgi pārbaudīt sava transportlīdzekļa tehnisko stāvokli - īpaši riepu nodilumu, apgaismes ierīces un logu tīrītājus. Sliktas redzamības apstākļos transportlīdzekļu vadītājiem var būt grūtības laikus pamanīt gājēju pat apgaismotās vietās, tādēļ būtiski novērst jebkādus redzamības apgrūtinājumus.

Lai novērstu bīstamās situācijas ceļu satiksmē Vidzemes policija jau sākusi pastiprināti pievērst uzmanību tam vai mazāk aizsargātākie (gājēji, velosipēdisti. mopēdisti) satiksmes dalībnieki ievēro drošības normas un izmanto atstarojošās vestes, tāpat policija pievērš uzmanību vai autovadītāji nepārsniedz atļauto braukšanas ātrumu, lieto drošības jostas un nav pie stūres sēdušies alkohola reibumā.

Policija aicina ikvienu domāt par drošības jautājumiem daudz plašāk nekā tikai savu interešu ietvaros un, piedaloties ceļu satiksmē, rūpēties gan par sevi, gan līdzcilvēkiem, neapdraudot vienam otru. Ikvienam ceļu satiksmes dalībniekam ir jāsaprot, ka nepiesprādzētā josta, neuzvilktā veste, ātrs pārskrējiens ceļam tam neparedzētā vietā, neatbilstoši pārvadāts mazais pasažieris var dažu sekunžu laikā izvērsties par dzīves lielāko traģēdiju.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)