Banner 980x90

SIA "Anivet" Veterinārā klīnika

Dzīvnieku vakcināciju veic, lai pasargātu mājdzīvniekus no dažādām infekcijas slimībām. Dzīvnieku vidū infekcijas slimības ir izplatītas, jo liela daļa no tiem netiek vakcinēti, pārnēsā slimības un tādā veidā apraud mājdzīvniekus.

Dzīvnieku vakcinācija

Dzīvnieku vakcināciju veic, lai pasargātu mājdzīvniekus no dažādām infekcijas slimībām. Dzīvnieku vidū infekcijas slimības ir izplatītas, jo liela daļa no tiem netiek vakcinēti, pārnēsā slimības un tādā veidā apraud mājdzīvniekus.

Kaķēniem un kucēniem ir imunitāte pret infekcijas slimībām, taču tā zūd pēc zīdīšanas perioda. Šajā posmā ir nepieciešama dzīvnieku vakcinācija.

Dzīvnieku vakcinācija ir profilakse pret infekcijas un invāzijas slimībām, kuru veic reiz gadā.

Dzīvniekiem tiek veiktas kompleksās vakcīnas, kā arī pret specifiskām slimībām, piemēram, pret trakumsērgu un parvovīrusu. Pēc dzīvnieku vakcinācijas tiek izrakstīta apliecība.

Lasiet vairāk: http://www.anivet.lv/pakalpojumi

Dzīvnieku mikročipi

Saskaņā ar Eiropas savienības direktīvām, dzīvnieku mikročipi ir obligāta prasība, vedot mājdzīvnieku pāri valsts robežai.
Mikročipa ievadīšanas procedūra ir vienkārša. Tas tiek ievadīts zem ādas starp lāpstiņām. Procedūra prasīs tikai pāris sekundes un dzīvniekam pēc sajūtām atgādinās parastu vakcināciju. Lai to veiktu, nav nepieciešama anestēzija vai pretsāpju līdzekļi.

Dzīvnieku mikročipi ir pavisam nelieli – aptuveni rīsu graudiņa izmērā. Tā funkcija ir identificēt dzīvnieku. Mikročips palīdzēs atpazīt noklīdušu mājdzīvnieku, tas nepieciešams arī ceļojot.

Dzīvnieku mikročipi veidoti tā, lai tajos esošie dati nevarētu tikt izdzēsti. Tajos ir fiksēts dzīvnieka unikālais kods. Pilnas aizsardzības nodrošināšanai dzīvnieku mikročipu reģistrē datubāzē.

Lasiet vairāk: http://www.anivet.lv/pakalpojumi

Ķirurģiskās operācijas dzīvniekiem

Visbiežāk veiktās ķirurģiskās operācijas dzīvniekiem ir sterilizācija un kastrācija. To veikšanas laikā mājdzīvniekam pilnībā vai daļēji izņem iekšējos dzimumorgānus, tā pārtraucot viņa spēju radīt pēcnācējus. Operācija ir neatgriezeniska. Šīs ķirurģiskās operācijas dzīvniekiem ir mazāk kaitīgas nekā, piemēram, hormonālie līdzekļi. Tās arī samazina stresu, kam dzīvnieks varētu būt pakļauts, saslimšanu risku un paildzina mājdzīvnieka dzīves garumu.

Ķirurģiskās operācijas dzīvniekiem vispirms sāk ar klīnisko izmeklēšanu, kam seko atbilstošu narkozes līdzekļu ievadīšana. Mājdzīvnieka stāvokli operācijas laikā novēro ar monitoru, tam nodrošina pastāvīgu intravenozo pieeju, ievieto katetru, veic šķīduma terapiju un ievada medikamentus. Pēc ķirurģiskās operācijas dzīvniekiem, ja tas ir nepieciešams, tiek nodrošināta vetārstu uzraudzība un ārstēšana diennakts stacionārā. Tāpat tiek veikta papildus izmeklēšana.

Klīnikā tiek veiktas arī citas ķirurģiskās operācijas dzīvniekiem, piemēram, ķeizargrieziens, nabas trūces operācijas, abscesa ķirurģiska ārstēšana.

Lasiet vairāk: http://www.anivet.lv/pakalpojumi

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)