Banner 980x90

Šogad slēgs Alūksnes novada Ilzenes pamatskolu

Valmiera, 13.febr., LETA. Ar šī mācību gada beigām tiks slēgta Ilzenes pamatskola, aģentūra LETA noskaidroja pie Alūksnes novada Izglītības pārvaldes vadītājas Guntas Kupčas.

Lēmums par skolas darbības beigšanu pieņemts jau 2016.gadā, piebilda Kupča.

Tāpat reorganizācija piemeklēs Liepnas vidusskolu. Kad tieši izglītības iestāde kļūs par pamatskolu, nav skaidrs, taču šajā mācību gadā netika atvērta 10.klase, pavēstīja Kupča.

To, ka abas skolas ar laiku tiks reorganizētas, aģentūrai LETA pērn septembrī atzina arī pašvaldības priekšsēdētājs Arturs Dukulis (ZZS).

Par Liepnas vidusskolu viņš norādīja, ka pašreizējās 11.klases astoņiem audzēkņiem jāabsolvē skola, un tad tā pārtaps par pamatskolu.

Savukārt Ilzenes pamatskolas audzēkņi varētu apmeklēt izglītības iestādes Alūksnē vai mācīties Strautiņu pamatskolā, taču tā ir vecāku izvēle, tolaik pieļāva Dukulis.

Dukulis nekomentēja, vai arī citas pašvaldības skolas varētu tikt reorganizētas, taču norādīja, ka tas ir atkarīgs gan no bērnu skaita pašvaldībā, gan no tā, kur viņu vecāki izlemj sūtīt savas atvases mācīties. Tā ir vecāku izvēle, kurā skolā mācīties viņu bērniem, bet pašvaldības uzdevums ir rūpēties par skolēnu nokļūšanu skolā, ko tā arī dara, stāsta priekšsēdētājs. Viņš norāda, ka šobrīd vairāk kā 130 alūksniešu jauniešu mācās ārpus novada, savukārt vairāk kā 110 skolēni no citiem novadiem izlēmuši par labu mācībām Alūksnes pašvaldībā.

Savukārt pētījuma "Optimālā vispārējās izglitības iestāžu tīkla modeļa izveide Latvijā" autori Liepnas vidusskolu ieteikuši uzreiz reorganizēt par sākumskolu, norādot uz nelielo audzēkņu skaitu pamatskolas posmā. Alūksnes novada pašvaldībai pētnieki rekomendējuši attīstīt vai nu vienu vidusskolu, vai ģimnāziju.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)