Banner 980x90

"Prāta laboratorijas" sezonas noslēgums gaidāms aprīļa beigās

Lieldienu svētdienā Apes Tautas namā aizvadīta jau iecienītās spēles "Prāta laboratorija" piektā kārta. Svētku erudīcijas spēles dalībnieku pulku kuplināja četras jaunas komandas, tādējādi sasniedzot rekordlielu komandu skaits – 26, kopumā pulcējot 125 dalībniekus, pilsētas informācijas portālu Aluksne24.lv informē pasākuma organizatori.

Šoreiz uzvaras laurus plūca komanda no Jaunannas - Dons Lino, kuri Prāta laboratorijā piedalījās otro reizi. Otrajā vietā ierindojās jau labi pazīstamā komanda no Apes – Kaimiņu būšana, bet trešo vietu, tikai par puspunktu apsteidzot ceturto vietu, izcīnīja alūksniešu "Ceturtais piegājiens".

Sezonas kopvērtējuma līdera pozīcijas nostiprinājuši "Kaimiņu būšana", aiz viņiem stabili turas alūksniešu "Neprātīgi prātīgo partija" un tikpat stabilu trešo vietu notur "Ne-zinīši" no Apes.

Pirmo reizi viens no rezultatīvākajiem raundiem bija aktualitāšu raunds, kurā dalībniekiem ir jāatbild uz septiņiem jautājumiem par aizvadītā mēneša vai gaidāmajiem notikumiem Latvijā un pasaulē. "Šo raundu izveidojām apzināti, jo vēlējāmies veicināt, lai dalībnieki, īpaši jaunieši, vairāk sekotu līdzi notikumiem un tādējādi spētu formulēt savu viedokli par dažādiem jautājumiem. Mums ar sievu ir svarīgi sekot līdzi jaunākajam un būt pilsoniski aktīviem, piedalīties procesos gan savā valstī, gan Apē un Alūksnē, " atklāj spēles organizators Roberts Zvejnieks. Labus rezultātus dalībnieki uzrādīja arī vizuālajās kārtās - vietējo un starptautisko politiķu pārzināšanā, kā arī automašīnu atpazīšanā pēc tām raksturīgākajiem elementiem. Sarežģītākas dalībniekiem likās tematiskās kārtas par loterijām un krievu klasisko literatūru.

"Alūksnes un Apes novada fonds" (AANF) saka paldies komandām "Dons Lino" un "Ceturtais piegājiens", kuras iegūtās naudas balvas ziedoja fonda akcijai "Alūksne pils lauvām" un jauniešu projektu konkursam. Paldies organizatori un dalībnieki par balvām šoreiz saka Alūksnes Kultūras centram, kurš pirmās vietas ieguvējiem dāvāja biļetes uz alūksnietes Sanijas Būmanes koncertu 15.aprīlī, Malienas pamatskolas darbmācības skolēniem un skolotājam Salvim Leimanim, kā arī AANF.

Sestā un sezonas noslēdzošā "Prāta laboratorijas" spēle būs 30.aprīlī, Apes tautas namā plkst.18.00. Komandām jāreģistrējas līdz 27.aprīlim, jo maksimālais komandu skaits, ko vienā spēlē varam uzņemt, ir 26 komandas. Pieteikums jāsūta pa e-pastu prata.laboratorija@gmail.com , norādot komandas nosaukumu un dalībnieku vārdus, viena no dalībniekiem kontaktinformācija (tel. nr., e-pasta adrese). Komandām, kuras būs iepriekš pieteikušās, dalības maksa 5 eiro. Ja iepriekšējā reģistrācijā nebūs sasniegts maksimālais komandu skaits, piedalīties varēs arī bez reģistrācijas, bet tādā gadījumā dalības maksa būs 8 eiro. Dalības maksa veidos kopējo balvu fondu.

Pasākumā aicināti piedalīties arī jaunizveidotas komandas 2-5 dalībnieku sastāvā. Tā kā tēmas un jautājumi ir dažnedažādi, rosinām komandas veidot gan no dažādu profesiju un interešu cilvēkiem, gan arī visa vecuma dalībniekiem. Dalības maksa pasākumā ir 5 eiro komandai, kas kopsummā veido balvu fondu pirmajām trim vietām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)