Banner 980x90

Policija Alūksnes novadā veic pakaļdzīšanos un pielieto dienesta ieroci

Rīga, 8.febr., LETA. Vakar Alūksnes iecirkņa apkalpojamā teritorijā, konstatējot vairākus ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumus, policija veica pakaļdzīšanos, kuras laikā, automašīnas "Jeep Grand Cherokee" vadītājam neievērojot vairākkārtējas policijas darbinieka prasības apstāties, nācies pielietot dienesta ieroci, aģentūru LETA informēja Valsts (VP) policijas Vidzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ilze Mote.

Veicot satiksmes uzraudzību Apes novadā, uz autoceļa A-2 pamanīta automašīna "Jeep Grand Cherokee", kurai konstatēti vairāki ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumi - transportlīdzeklis bijis noņemts no uzskaites, bez OCTA, kā arī tam nav bijusi veikta tehniskā apskate.

Sekojot automašīnai, policijas norīkojums deva rīkojumu tās vadītājam to apturēt. Transportlīdzekļa vadītājs, ignorējot policista rīkojumu, sāka bēgšanu. Policijas darbinieki pieņēma lēmumu par vajāšanas sākšanu, kā arī vairākkārt tika izteikti rīkojumi apturēt automašīnu, taču tās vadītājs nepakļāvās šādai policijas prasībai.

Pakaļdzīšanās laikā automašīnas vadītājs tīši bloķēja ceļa braucamo daļu, tādejādi traucējot un liedzot policijas ekipāžai to apdzīt. Tika pieņemts lēmums pielietot dienesta šaujamieroci. Kopumā dažādos laika posmos tika veikti vairāki šāvieni.

Iebraucot Alūksnes novada apdzīvotā vietā Māriņkalns, pie krustojuma, policijas darbiniekam izdevās apturēt autovadītāju.

Konstatēts, ka 1981.gadā dzimušais vīrietis bijis bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, kuras noņemtas ar tiesas lēmumu. Tāpat aizturētā persona atradās meklēšanā par ar brīvības atņemšanu saistītā piespiedu līdzekļa izpildi.

Transportlīdzeklī atradās arī 1988.gadā dzimis pasažieris, kurš bijis smagā alkohola reibumā - 4,64 promiles. Administratīvās aizturēšanas laikā pie vīrieša atrasts reģistrēts gāzes ierocis. Par šādu rīcību sākta administratīvā lietvedība.

Notikuma apskates laikā atrasts vēl viens šaujamierocim līdzīgs priekšmets, kas nogādāts uz ekspertīzi.

Šobrīd turpinās izmeklēšana.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)