Banner 980x90

Pētīs Alūksnes novada tradīcijas

Alūksnes novada pašvaldības Kultūras un sporta nodaļa kopā ar Alūksnes pilsētas bibliotēku ik gadu rīko novadpētniecības konkursu novada pašvaldības kultūras, izglītības un kultūrizglītības iestādēm, un šogad tā tēma ir "Latvijai - 100. Nacionālās vērtības un laika liecības Alūksnes novadā. Tradīcijas".

Kā aģentūru LETA informēja Alūksnes novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Aploka, konkursa dalībnieki līdz pat septembra vidum veiks pētījumus, izzinot un apkopojot informāciju, stāstus un faktus par vietējām tradīcijām, kurām bijusi svarīga loma Latvijas kā valsts pastāvēšanā un nacionālu vai lokālu vērtību radīšanā un saglabāšanā kādā jomā - kultūrā, sadzīvē, sportā, izglītībā, saimnieciskajā darbībā u.c.

Gaidot Latvijas simtgadi, konkursa tēmas ik gadu saistītas tieši ar Alūksnes novadam raksturīgo vērtību un dažādu laika liecību saglabāšanu. Aizvadītajā gadā novadpētniecības konkursa dalībnieki veica pētījumus par sabiedriski nozīmīgām personām. Šie pētījumi kļūst par nozīmīgu novada kultūras un izglītības iestāžu novadpētniecības krājuma daļu.

Konkursa nolikums publicēts pašvaldības mājaslapas "www.aluksne.lv" sadaļā "Konkursi".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)