Banner 980x90

Padomju armijas raķešu bāzē Zeltiņos ierīko lāzertaga spēli

Valmiera, 9.jūn., LETA. Šonedēļ Alūksnes novada Zeltiņu pagasta pārvalde saņēmusi lāzertaga jeb lāzera peintbola spēles aprīkojumu, kas tiks izmantots, lai realizētu projektu "Lāzertags padomju armijas raķešu bāzē Zeltiņos", vēsta Alūksnes novada pašvaldības informācija.

Projekts kopumā izmaksājis 13 356 eiro. No tā 12 021 erio ir publiskais finansējums, bet 1335 eiro nāk no Alūksnes pašvaldības līdzfinansējuma.

Projekta ietvaros iegādāti 12 spēlei nepieciešamie lāzerieroči, dators, lāzerprinteris, datora ģenerators, kā arī spēles programmatūra.

Lāzertags ir komandas spēle un lielisks veids aktīvai atpūtai dabā, tā nav traumatiska, un to neietekmē laika apstākļi. Spēlē tiek imitētas kaujas un tā parasti notiek speciāli aprīkotos poligonos - kazarmās, angāros, bunkuros, mežā un citos objektos. Spēles būtība ir trāpīt ienaidniekam ar infrasarkano staru. Kad tiek izšauts, tā izdala šāviena skaņu un imitē mazu triecienu, vienlaikus nosūtot infrasarkano staru. Trāpījumu fiksē elektronika, kas liek mirdzēt sensoriem galvas saitē.

Lāzertaga spēle būs bez maksas pieejama ikvienam interesentam divas dienas nedēļā (tiks noteiktas) bijušās Padomju armijas kodolraķešu bāzes teritorijā Zeltiņos un teritorijā pie muzeja, iepriekš sazinoties ar atbildīgo par projekta realizāciju Āriju Roni pa tālruni 20236044.

Projekts "Lāzertags padomju armijas raķešu bāzē Zeltiņos" tiek īstenots "Eiropas Savienības Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai" atklāta projektu iesniegumu konkursa Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.–2020.gadam apakšpasākumu ietvaros.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)