Banner 980x90

Nākamnedēļ notiks rallijs "Alūksne 2017"

Valmiera, 5.janv., LETA. No 13.janvāra līdz 14.janvārim Alūksnes novadā norisināsies ikgadējais rallijs "Alūksne 2017", aģentūru LETA informēja Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Aploka.

Rallija "Alūksne 2017" svinīgā atklāšanas ceremonija un sacensību pirmā apļa starts notiks piektdien, 13.janvārī, plkst.19 pie Alūksnes Kultūras centra. Pēc tam tumsas apstākļos tiks veikti pirmie trīs ātrumposmi. Pirms sacensību atklāšanas no plkst.14 līdz plkst.16 notiks arī testa brauciens, jeb "shakedown" posms, kurā piedalās sportisti pēc izvēles.

Savukārt, 14.janvārī plkst.9 tiks dots starts sacensību otrajam aplim. Šajā dienā trasē pievienosies arī rallijsprinta vērtējumā startējošās ekipāžas. Šajā dienā sportisti sacentīsies kopumā septiņos ātrumposmos.

Sportistu pieteikšanās dalībai rallijā turpinās līdz 6.janvārim, bet jau 5.janvārī dalībnieku sarakstā ir 78 ekipāžas. Kopējais ekipāžu skaits tiek prognozēts virs 90.

Sacensību dalībnieku vidū redzami tādi rallija līdzjutējiem zināmi uzvārdi kā Solbergs, Rovanpera, Sirmacis. Sacensībās Latvijā savu rallija karjeru uzsāks 2003.gada pasaules rallija čempiona Petera Solberga dēls Olivers. Viņa pirmās sacensības būs tieši Alūksnes novada ceļos, kur viņš kopā ar pieredzējušo stūrmani, norvēģieti Veroniku Enganu, pārstāvēs latviešu komandu "Sports Racing Technologies".

Sacensību dalībnieku vidū arī pērnā gada Eiropas rallija čempionāta trešās vietas ieguvējs Ralfs Sirmacis. Viņš, šoreiz kopā ar stūrmani Arti Štrausu, Alūksnes rallijā atgriezīsies kā pērnā gada šo sacensību otrās vietas ieguvējs. Rallijā "Alūksne 2017" piedalīsies arī to pērnā gada uzvarētājs, jaunais somu sportists Kalle Rovanpera ar stūrmani Risto Pietileinenu.

Rallija "Alūksne 2017" ieejas maksa ir 5 eiro uz visiem ātrumposmiem. Biļetes var iegādāties visās "Biļešu paradīze" kasēs. Līdz 11.janvārim Alūksnes Kultūras centra kasē, Brūža ielā 7, biļetes var iegādāties par samazinātu cenu - 3 eiro. Bērniem līdz 12 gadu vecumam un pensionāriem ieeja bez maksas.

Sacensības jau septīto gadu rīko biedrība "Autosporta klubs Alūksne" sadarbībā ar Latvijas Automobiļu federāciju un Alūksnes novada pašvaldību, kura sacensību organizēšanai piešķīrusi 15 000 eiro lielu finansējumu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)