Banner 980x90

Nākamgad Valsts zemes dienests Alūksnē pieņems jaunās telpās

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Nākamajā gadā dienesta Klientu apkalpošanas centrs Alūksnē atradīsies Dārza ielā 11. Iedzīvotājus apkalpos, tai skaitā pieņems un izsniegs pasūtījumus, ceturtdienās no plkst.9.00 līdz 16.00 (pusdienu pārtraukums no plkst.12.00 līdz plkst.13.00), pilsētas informācijas portālu Aluksne24.lv informē Valsts Zemes Dienests (VZD).

Izvērtējot apmeklētāju plūsmu un pasūtījumu daudzumu Alūksnē, redzams, ka 2015.gada desmit mēnešos centrs bija atvērts 90 darba dienas. Vidēji dienā apkalpoja 3 klientus, lai gan klientu konsultants var apkalpot līdz 20 apmeklētājiem vienā darba dienā. Tādēļ alūksniešiem nav pamata satraukumam. Pāreja uz vienas dienas darba laiku papildu neērtības neradīs, vienīgi apmeklējums būs jāieplāno, pielāgojoties jaunajam pieņemšanas laikam.

Dienests informē, ka šobrīd lielāko daļu informācijas izsniegšanas pakalpojumu ("Mani dati kadastrā", vēsturiskā kadastrālā vērtība, Kadastra un Valsts adrešu reģistra teksta un telpiskie dati u.c.) ir iespējams pieprasīt un saņemt elektroniski. To var izdarīt VZD datu publicēšanas un e-pakalpojumu portālā kadastrs.lv sadaļā "Elektroniskie pakalpojumi".

Portālā ir izveidoti arī citi jauni e-pakalpojumi. Piemēram, dokumentu iesniegšana datu reģistrācijai vai aktualizācijai Kadastrā. Iedzīvotājiem jārēķinās, ka atsevišķu pakalpojumu pieprasīšanai būs nepieciešams drošs elektroniskais paraksts ar laika zīmogu.

Lai izmantotu e-pakalpojumus, iedzīvotājiem portālā Kadastrs.lv iespējams autentificēties ar interneta bankas rekvizītiem, e-parakstu vai e-ID karti. Sistēma katram klientam izveido sadaļu "Mans konts", kurā iespējams iesniegt pasūtījumu izpildei nepieciešamos dokumentus un saņemt pasūtītos dokumentus un datus, apmaksāt par pakalpojumiem izrakstītos rēķinus, kā arī sekot līdzi pasūtījuma izpildes gaitai.

No 2016.gada sākuma atsevišķus pakalpojumus būs izdevīgāk saņemt e-vidē, kur tie būs pieejami par mazāku samaksu, nekā veicot pasūtījumu klātienē klientu apkalpošanas centrā. Dienests vērš uzmanību, ka e-vidē portālā Kadastrs.lv ir pieejams plašs bezmaksas kadastra teksta un telpisko datu apjoms.

Juridiskām personām iesakām pieteikties juridiskās personas konta izveidei portālā un, ja VZD pakalpojumus izmanto regulāri, slēgt portāla abonēšanas līgumu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)