Banner 980x90

Mazsalacas un Alūksnes novados izmēģinās pakalpojumu "transports pēc pieprasījuma"

Rīga, 26.marts, LETA. Mazsalacas un Alūksnes novados, īstenojot projektu "MAMBA", tiks izmēģināts pakalpojums "transports pēc pieprasījuma", par ko tikšanās laikā ar Vidzemes plānošanas reģiona (VPR) pārstāvjiem informēts arī satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP).

VPR pārstāvji aģentūru LETA informēja, ka tikšanās ar ministru tika rīkota, lai iepazīstinātu ar plānoto "transports pēc pieprasījuma" pakalpojumu Vidzemē, vienlaikus pārrunājot arī problēmjautājumus, kas saistīti ar tā ieviešanu.

"Ministrs pauda atbalstu projekta iniciatīvai, tas ir, pakalpojuma "transports pēc pieprasījuma" iedzīvināšanai teritorijās, kur šobrīd ir nepilnīga sabiedriskā transporta kustība. Tāpat sarunā ministrs uzsvēra, ka sabiedriskā transporta maršrutu noteikšana un izveide ir valsts funkcija, un ir skaidrs, ka kopīgi jāmeklē risinājumi, kā stiprināt sabiedriskā transporta tīklus attālajos lauku reģionos," pēc tikšanās atzina VPR Administrācijas vadītāja Guna Kalniņa-Priede.

Savukārt projektu vadītāja Līga Puriņa-Purīte, kura ir atbildīga par pakalpojuma "transports pēc pieprasījuma" idejas realizēšanu VPR, uzskata, ka projekts "MAMBA", ieviešot pilotprojektu "transports pēc pieprasījuma" Mazsalacas un Alūksnes novados un vienlaikus konstatējot un apkopojot datus, kas liecinās par jaunām fiksētām iedzīvotāju plūsmām konkrētos maršrutos, varētu veicināt jauna veida sabiedriskā transporta maršrutu izveidi konkrētajās teritorijās.

"Transports pēc pieprasījuma" pilota testi Mazsalacas un Alūksnes novadā tiek īstenoti Baltijas jūras reģiona projekta "MAMBA" īstenošanas gaitā. Projektu īsteno VPR sadarbībā ar partneriem no Vācijas, Polijas, Somijas, Dānijas, Zviedrijas un Latvijas ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējumu. Tā mērķis ir uzlabot mobilitātes pakalpojumu pieejamību attālajos lauku apvidos un demogrāfisko pārmaiņu skartajos reģionos, pilnveidot transporta pakalpojumu sniedzēju kapacitāti.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)