Banner 980x90

Likvidēts uzņēmums "Vidlatauto"

Pagājušajā nedēļā likvidēta Alūksnē reģistrētā kompānija SIA "Vidlatauto", liecina "Firmas.lv" informācija.

Kompānija tika reorganizēta, apvienojot to ar SIA "Sabiedriskais autobuss", kas pērn ieguva tiesības veikt mikroautobusu pārvadājumus Rīgā pretrunīgi vērtētā konkursā. Šāds lēmums jau iepriekš tika pieņemts abu kompāniju dalībnieku sapulcē. Reorganizācijas rezultātā kompānijai "Sabiedriskais autobuss" tika nodoti visi "Vidlatauto" īpašumi un darbības veidi, un tā beigs savu darbību bez likvidācijas procesa.

Līdz ar kompānijas likvidāciju "Sabiedriskā autobusa" valdē iecelts kādreizējais "Vidlatauto" valdes loceklis Edvīns Strickis.

Kā iepriekš aģentūrai LETA norādīja "B-Bus" valdes loceklis Vitālijs Komars, tā kā abiem uzņēmumiem ir viens īpašnieks - "B-Bus" -, tad īpašnieks ir nolēmis abas kompānijas apvienot, lai optimizētu izmaksas un minimizētu izdevumus. "B-Bus" pieder Beļģijā reģistrētai kompānijai "B-International". Komars bija valdes loceklis arī "Vidlatauto" un ir valdes loceklis "Sabiedriskajā autobusā".

Kā ziņots, 25 miljonu latu (35,57 miljonu eiro) vērtais līgums par paaugstināta servisa pārvadājumu nodrošināšanu Rīgas pilsētas mikroautobusu maršrutos ar pilnsabiedrību "Rīgas mikroautobusu satiksme" noslēgts 2013.gada 4.janvārī uz pieciem gadiem. Pilnsabiedrībā apvienojušies dalībnieki SIA "B-Bus" un tai pilnībā piederošās SIA "Sabiedriskais autobuss" un SIA "Vidlatauto", kā arī "B-Bus" vadītājam Komaram pilnībā piederošā SIA "FPK". Uzvarējusī pilnsabiedrība ir saistīta ar "Rīgas satiksmei" daļēji piederošās e-talona ieviesējfirmas "Rīgas karte" valdes locekli, partijas "Gods kalpot Rīgai" biedru, "Rīgas satiksmes" Elektronisko norēķinu un projektu daļas vadītāju Aleksandru Brandavu.

Pērn "Vidlatauto" apgrozījums bija 225 247 eiro, bet peļņa - 1027 eiro.

"Sabiedriskais autobuss" 2012.gadā strādājis ar 620 571 eiro apgrozījumu un 126 295 eiro zaudējumiem.

"B-Bus" apgrozījums pērn bija 2,26 miljoni eiro, bet peļņa - 237 155 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)