Banner 980x90

Likvidēs Alsviķu arodskolu

Otrdien, 26.maijā, valdība nolēma likvidēt Alsviķu arodskolu, Skrundas Profesionālo vidusskolu, Jaungulbenes Profesionālo vidusskolu un Rīgas Pārdaugavas profesionālo vidusskolu, pilsētas informācijas portālu Aluksne24.lv informēja Izglītības un zinātnes ministrijā.

Ar jauno mācību gadu Alsviķu arodskola kļūs par Smiltenes tehnikuma mācību īstenošanas vietu Alsviķos, kur tiks turpināta profesionālās izglītības programmu īstenošana. Audzēkņi turpinās mācīties un pedagogi strādāt tajā pašā vietā Alsviķos, kur turpmāk atradīsies Smiltenes tehnikuma teritoriālā struktūrvienība. Pievienojot arodskolu tehnikumam, Alsviķos tiks saglabāta kvalitatīvas profesionālās izglītības pieejamība reģionā, pilnveidota izglītības programmu īstenošanas materiāli tehniskā bāze, tehnikumam piesaistot ES finansējumu.

Tāpat, ņemot vērā Smiltenes tehnikuma prestižu un tā kompetences centra statusu, finansiālās iespējas, arī arodskolas audzēkņiem tiks paplašināts piedāvāto izglītības programmu, tai skaitā pieaugušo izglītības un tālmācības programmu, skaits. Tas ļaus sagatavojot darba tirgus prasībām atbilstošus un tautsaimniecībai, tai skaitā Vidzemes reģiona un Alūksnes novada attīstībai nepieciešamus speciālistus. Turklāt, fondu ieguldījumi paredz nodrošināt mācību telpu tehnisko pieejamību arī skolēniem ar speciālām vajadzībām, vienlaikus vienlīdzīgi iekļaujot visus skolēnus modernā un pievilcīgā mācību vidē.

Sākot ar šā gada 1.septembri, Skrundas Profesionālās vidusskolas izglītības programmas pārņems Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums, Jaungulbenes Profesionālās vidusskolas programmas pārņems Smiltenes tehnikums, un Rīgas Pārdaugavas profesionālās vidusskolas izglītības programmas - Rīgas Amatniecības vidusskola. Profesionālās izglītības iestāžu audzēkņiem tiks nodrošināta iespēja turpināt mācības izglītības iestādēs, kas pārņems profesionālo skolu izglītības programmu īstenošanu. Audzēkņiem tiks nodrošināta iespēja dzīvot dienesta viesnīcā.

Arī daļai pedagogu būs iespēja strādāt tajās izglītības iestādēs, kuras pārņems attiecīgās izglītības programmas. Jāatzīmē, ka, ņemot vērā Rīgas Amatniecības vidusskolas prestižu un tās reālo iespēju tuvākajā laikā iegūt profesionālās izglītības kompetences centra statusu, kā arī iespēju piesaistīt ES fondu finansējumu un nodrošināt augstu izglītības kvalitāti, tiks paplašināts profesionālās vidusskolas piedāvāto izglītības programmu skaits un infrastruktūra.

Šajās izglītība iestādēs pēdējos gados ir turpinājis sarukt audzēkņu skaits, līdz ar to samazinājies arī skolām pieejamais valsts budžeta finansējuma apmērs, ko saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem aprēķina atbilstoši audzēkņu skaitam izglītības iestādē. Demogrāfiskās prognozes liecina, ka audzēkņu skaits šajās profesionālās izglītības iestādēs arī turpmākajos gados varētu samazināties. Tāpēc skolas kā patstāvīgas izglītības iestādes atbilstoši noteiktajiem kritērijiem nevarēs kvalificēties profesionālās izglītības kompetences centra statusa iegūšanai. Arī ES fondu finansējums nav pieejams izglītības iestādēm ar nelielu skolēnu skaitu, tādējādi nenodrošinot skolu tālākas attīstības perspektīvas.

Alsviķu arodskolā mācās 142 audzēkņi arodskolas septiņās īstenotajās izglītības programmās.

Rīgas Pārdaugavas profesionālajā vidusskolā mācās 292 skolēni trīs izglītības programmās, Jaungulbenes Profesionālajā vidusskolā profesiju apgūst 158 audzēkņi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)