Banner 980x90

Leļļu teātris nospēlējis 594 izrādes, kuras apmeklējuši 77 700 skatītāji

Latvijas Leļļu teātris 2014./2015.gada sezonā, kas bijusi arī teātra 70.jubilejas sezona, nospēlējis 594 izrādes, ko apmeklējuši vairāk nekā 77 700 skatītāji, aģentūru LETA informēja Leļļu teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Anda Dzenīte.

Leļļu teātra veikums bijis skatāms ne vien Rīgā, bet arī reģionos, kur nospēlētas 68 izrādes.

Leļļu teātra repertuāru šosezon papildinājušas desmit jaunas izrādes - sešas latviešu un četras krievu trupā -, ko iestudējuši režisori Vija Blūzma, Māris Koristins, Edgars Niklasons, Laila Kirmuška, Ģirts Šolis, Dmitrijs Petrenko un Edgars Kaufelds, kā arī Nadežda Aleksejeva no Krievijas.

Kā norāda Dzenīte, jubilejas sezonā iestudētas ne tikai jaunas izrādes, bet īstenoti arī daudzi teātra vēsturē nozīmīgi projekti.
Atzīmējot 70.dzimšanas dienu, pirmo reizi izdota Latvijas Leļļu teātra pirmizrāžu hronoloģija, sākot ar tā pirmsākumiem 1944.gadā, kā arī nolasīts lekciju cikls par Leļļu teātra vēsturi.

Pirmo reizi izveidota arī ceļojošā leļļu izstāde "Leļļu stāsti", kuras laikā lelles no vēsturiskām teātra izrādēm bija aplūkojamas daudzviet Latvijā - Krustpilī, Gulbenē, Ventspilī, Ogrē, Cēsīs, Talsos, Saldū, Jelgavā, Bauskā un Salaspilī. Lai pateiktos saviem skatītājiem, sezonas gaitā teātrī notikuši dažādi pasākumi ģimenēm - teātra fotologo veidošana, "Goda lelles" vēlēšanas, "Jubilejas svētku" koncerts, kā arī bijušas apskatāmas izstādes "Mūžs kā pasakā - Margaritas Stārastes pasaule" un Arnolda Burova simtgadei veltītā ekspozīcija, kas tapusi sadarbībā ar Latvijas kinematogrāfistu savienību.

Jubilejas sezonas noslēgumā klajā nācis Leļļu teātra CD "34 krāsas dziesmās", kurā apkopota mūzika no senām un ne tik senām teātra izrādēm.

Savukārt jauno, 2015./2016.gada sezonu Latvijas Leļļu teātris sāks 8.augustā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)