Banner 980x90

Labklājības ministres amata kandidāte sola pārskatīt pabalstus audžuģimenēm un veicināt sociālo iekļaušanu

Rīga, 7.janv., LETA. Labklājības ministres amata kandidāte Ieva Krapāne ("KPV LV") apstiprināšanas gadījumā sola pārskatīt pabalstus audžuģimenēm un aizbildņiem un veicināt sociālo iekļaušanu, īpaši pievēršoties deinstitucionalizācijas plānu izpildei, aģentūrai LETA stāstīja politiķe.

Krapāne apgalvoja, ka viņai esot padomā vairāki veicamie darbi, bet pamatmērķis esot likt sabiedrībai aizvien vairāk izprast, ka Latvijas bagātība ir cilvēki.

Krapāne sola pievērsties nekustamā īpašuma nodokļu likmju samazināšanai, kā arī pilnveidot "Altum" atbalsta programmu mājokļa iegādei. Šie jautājumi līdz šim gan vairāk ir bijuši Finanšu un Ekonomikas ministriju atbildības jomās.

"Vēlos pastiprināti pievērst uzmanību tam, kas notiek ar bērniem, kuriem viens vai abi vecāki ir ieslodzījumā - vai viņiem tiek sniegta palīdzība un atbalsts, lai nezaudētu ģimenisko vidi. Tāpat vēlētos pārskatīt pabalstus audžuģimenēm un aizbildņiem, lai vēl vairāk veicinātu bērnu iekļaušanu ģimeniskā vidē," klāstīja politiķe.

Politiķe stāstīja, ka daudzas jau iesāktās reformas tiks turpinātas, kā piemēru minot deinstitucionalizācijas plānu ieviešanu. Kā svarīgu darba sadaļu viņa minēja arī personu ar invaliditāti iekļaušanu darba vidē un sabiedrības uzskatu maiņas veicināšanu.

Krapāne piebilda, ka visi veicamie uzdevumi tiks pārrunāt ar premjerministra amata kandidātu Krišjāni Kariņu (JV).

Centrālās vēlēšanu komisijas mājaslapā pieejamā informācija liecina, ka Krapāne dzimusi 1981.gadā. 2005.gadā viņa ieguvusi sākumskolas skolotājas ar tiesībām mācīt sociālās zinības profesiju Rīgas pedagoģijas un izglītības vadības augstskolā, bet 2008.gadā šajā mācību iestādē ieguvusi arī pirmsskolas izglītības skolotāja diplomu.

Līdz šim viņa strādājusi par lietvedi Reģionālajā pašvaldības policijā un bijusi Ikšķiles novada domes Administratīvās komisijas locekle. Krapāne ieņēmusi arī Ķekavas pārvaldes nepilngadīgo lietu inspektores amatu.

Krapānes valsts amatpersonas deklarācija par 2017.gadu liecina, ka Reģionālajā pašvaldības policijā viņa nopelnījusi 11 144 eiro, viņai neesot ne īpašumu, ne transporta līdzekļu, ne uzkrājumu, kas pārsniegtu 20 minimālās mēnešalgas, savukārt viņas parādsaistības bijušas 54 573 eiro.

Portāls "pietiek.com" vēstīja, ka Krapāne nesen ir izgājusi personiskās maksātnespējas procesu, jo nav spējusi nokārtot ap 54 000 eiro saistības pret SIA "B2Kapital".

Kā ziņots, Valsts prezidents Raimonds Vējonis premjera amatam nolēmis nominēt JV politiķi, Eiropas Parlamenta (EP) deputātu Krišjāni Kariņu. "KPV LV" lēmusi, ka labklājības ministra amatam virzīs Krapāni.

https://infogram.com/krisjana-karina-piedavatais-valdibas-modelis-1hxj48wdow554vg?live

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)