Banner 980x90

Kā izvēlēties piemērotāko guļammaisu?

Foto: Xnet.lv
Foto: Xnet.lv
Tūlīt klāt gada siltākais laiks un līdz ar to – arī pārgājienu un izbraucienu sezona. Lai atpūtas baudīšana pie dabas būtu pēc iespējas komfortablāka, jāsarūpē atbilstošs aprīkojums, un viena no būtiskākajām lietām, bez šaubām, ir guļammaiss

Ieskatoties veikalu piedāvājumā, par izvēles iespējām nevar sūdzēties – tās ir gana plašas. Bet – kā atrast piemērotāko modeli tieši Tavām vēlmēm? Izvēloties guļammaisu, uzmanību vajadzētu pievērst vairākiem faktoriem, piemēram, tā izmēriem, formai, materiālam, svaram un komforta temperatūrai. 

Guļammaisu veidi
Mūsdienās tiek ražoti dažādu veidu guļammaisi, taču plašāk zināmie ir:
Kokona guļammaisi – īpaši noderīgi, nakšņojot teltī vai zem klajas debess.
Foto: Xnet.lvFoto: Xnet.lv



Guļammaisi-segas – šāda tipa guļammaisus var izklāt kā segas, tādēļ tie piemēroti nakšņošanai telpās vai automašīnā.
Foto: Xnet.lvFoto: Xnet.lv

Tātad guļammaisa formas izvēli lielā mērā nosaka tā izmantošanas veids – ja pārsvarā plānots nakšņot telpās, var izvēlēties segas tipa guļammaisu, taču, lai pēc iespējas komfortablāk pārlaistu nakti zem klajas debess, nekas labāks par kokona guļammaisiem pagaidām nav izgudrots. 

Izmēri
Lai arī būtiskākais faktors, kas jāņem vērā, ir guļammaisa garums, tomēr svarīgi, lai tas būtu arī pietiekami ērts – tam nav jābūt ļoti pieguļošam, tomēr tas nevar būt arī ļoti vaļīgs, jo tad būs grūtāk saglabāt optimālo temperatūru.

Materiāls
Guļammaisi tiek ražoti gan no dabīga, gan sintētiska materiāla. Guļammaisa iekšpuse visbiežāk ir gatavota no kokvilnas, savukārt ārpuse – no sintētikas. Pildījumam tiek izmantoti dažādi materiāli, piemēram, dūnas, silikona šķiedras vai sintepons. 

Dūnu guļammaisi ir vieglāki un saliktā vietā aizņem mazāk vietas nekā guļammaisi, kuru pildījumā izmantoti sintētiskie materiāli. Vēl viena vērā ņemama priekšrocība – šādi guļammaisi parasti arī kalpo ilgāk. Ar dūnām pildīti guļammaisi ir viegli un tajos ir silti arī neomulīgos laika apstākļos, kad gaisa temperatūra nokrītas krietni zem nulles. Tomēr jāņem vērā vēl kāds – mazāk patīkams – aspekts, ka slapjumā dūnas zaudē savas siltumizolācijas spējas, tādēļ, iegādājoties šādu guļammaisu, uzreiz vajadzētu sagādāt arī mitrumizturīgu un kvalitatīvu pārvalku. Jāpiebilst, ka vislabāk mitrumu aiztur tādi guļammaisi, kas pildīti ar ūdensputnu dūnām. 

Guļammaisi, kas pildīti ar silikona šķiedru, ir diezgan viegli, silti un viegli kopjami. Šāda tipa guļammaisi minimāli uzsūc mitrumu un ātri žūst, tādēļ piemēroti lietošanai arī ekstrēmos laika apstākļos – pat līdz mīnus 25 grādiem pēc Celsija. Savukārt sintepona guļammaisi ir izdevīgāki cenas ziņā, taču tiem ir arī zemāka kvalitāte, un tie vairāk piemēroti izmantošanai siltākos laika apstākļos. 

Komforta un ekstrēmā temperatūra
Šis parametrs norāda, kādā temperatūrā cilvēks var gulēt visu nakti atslābinātā pozā. Jāpiebilst gan, ka ražotāju nosacījumi par komforta temperatūras standartiem un apstākļiem, kādos guļammaiss tiek izmantots, ir diezgan atšķirīgi. Turklāt te nozīme ir arī dzimumu atšķirībām – tiek uzskatīts, ka sievietes komforta temperatūra ir par 5 grādiem augstāka nekā vīrietim. Tādēļ, izvēloties guļammaisu, nevajadzētu vadīties tikai pēc šī faktora vien. Savukārt ekstrēmā temperatūra ir tas slieksnis, pie kura ar attiecīgo guļammaisu iespējams nenosalt. Jārēķinās, ka gulēšana ekstrēmās temperatūras zonā nav komfortabla un nepasargā no ķermeņa atdzišanas.

Kur iegādāties guļammaisu?
Ja esi guļammaisa meklējumos, vērts ieskatīties interneta veikala Xnet.lv piedāvājumā. Tur pieejami dažādu veidu, krāsu un preču zīmju guļammaisi visām gaumēm un prasībām. Piemērotākos risinājumus ērti un ātri atradīsi preču meklētājā, norādot vēlamo:
♦ zīmolu;
♦ guļammaisa garumu;
♦ komforta temperatūru;
♦ ekstrēmo temperatūru;
♦ guļammaisa veidu un krāsu.

Tuvojoties vasaras brīvlaikam, vecāki domā arī par dažādām aktivitātēm un nometnēm saviem bērniem. Xnet.lv piedāvājumā atrodami arī bērniem paredzēti guļammaisi – ērti, praktiski un koši! 

Gatavojies aktīvai atpūtai savlaicīgi – ieskaties interneta veikala Xnet.lv virtuālajos plauktos un izvēlies savai gaumei un vajadzībām atbilstošāko guļammaisu, kā arī citu aktuālo aprīkojumu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)